Burun Kanaması: Burun Kanaması Neden Oluyor? Burun Kanaması Riskleri!

Burun Kanaması: Burun Kanaması Neden Oluyor? Burun Kanaması Riskleri!

Burunun hemen ön kısmı rahat bir şekilde hasar görmek adına kırılgan yapıda kan damarları bulunur.

Burun kanaması özellikle çocuklar üzerinde anneler tarafından görülmüş olduğunda korkunç gelebilir. Fakat herhangi bir tehlike olduğu anlamına gelmez. Çocuklar üzerindeki burun kanaması, kuru olan iklimlerde yada evlerdeki sıcaklığın kuruması ile burun içerisinde kuruyarak, kabuklanma ve çatlamaya neden olabilmektedir.

Bu durum özellikle kış aylarında daha sık yaşanmaktadır. Burunun hemen ön kısmı rahat bir şekilde hasar görmek adına kırılgan yapıda kan damarları bulunur. Çocuklar üzerinde etkin şekilde görülmekte olan burun kanaması ise burunun ön kısımlarına yakın olan deliklerde görülmektedir.

Burun Kanaması Neden Olur?
Söz konusu olan burun kanamasına neden olan birden fazla durum vardır. Fakat en sık şekilde kanamaya neden olan durumları saymak gerekirse ; Burun travması, aşırı derecede kurumuş hava, güçlü şekilde sümkürme, burun içerisini karıştırma gereksinimi, burun içerisine giren yabancı maddeler, soğuk algınlığı ve alerjik durumlar olduğu söylenebilir.

Burun Kanamasında İlk Yardım
Burun kanaması yaşandığı sırada çocuklarınızın sakin olmasına ve kısa sürede müdahale edeceğinizi çocuğunuza hissettirin. Kanama durup durmadığının kontrolünün sağlanması için, 5 ile 10 dakika arasında bir süre parmaklarınızla burun deliklerini sıkıştırın. Genel olarak çocuğunuzun oturma şekli dik olmasına dikkat edin. Başını öne doğru eğmesi kanamanın devam etmesine neden olacaktır. Burun üzerinde buz ya da soğuk su ile tampon yapın. Kanama halen devam ediyor ise bu söylediklerimizi tekrarlayın.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.