Bulgaristan Türkleri iki senede dördüncü kez sandık başında

Bulgaristan Türkleri iki senede dördüncü kez sandık başında

2020’de Hükümet’in düşmesinin ardından 2021’de üçüncü seçimde kurulan Hükümet’in de düşmesinden sebep Bulgaristan Türkleri iki yılda dördüncü kez sandığa gidiyor. Gebze Bölgesi’nde üç ilçede altı sandık kuruldu

Bulgaristan’da; Hükümet kuramayan Bulgaristan Sosyalist Partisi'nin (BSP) 18 Temmuz'da aldığı görevi Cumhurbaşkanı Rumen Radev'e iade etmesinin ardından erken genel seçim 2 Ekim Pazar günü (yarın) gerçekleştirilecek.

Seçimler için Gebze’de

Arapçeşme Mahallesi, Yeni Bağdat Caddesi, 1044/3 Sokak’taki

Kroman Çelik İlkokulu’nda 3 sandık;

 

Darıca’da Bağlarbaşı Mahallesi’nde; Sokullu Caddesi Erkin Sokak’taki

Bağlarbaşı Ortaokulu’nda 1 sandık

 

Çayırova’da Cumhuriyet (Şekerpınar/TOKİ konutları içi) Mahallesi, Şehit Ali Atik Caddesi’ndeki

Hanife Soykan Ortaokulu’nda 2 sandık kurulacak.

Gebze Bölgesi’nde resmi kayıtlara göre 8 bin civarında olduğu söylenen ancak 10 binin üzerinde seçmenin oy hakkı bulunuyor. Seçimlere yönelik olarak Bulgaristan’da oy kullanmak üzere 1000’i aşkın Bulgaristan Türkü, Bulgaristan’a giderken Gebze Bölgesi’nde altı ayrı sandıkta en az 4-5 bin seçmenin oy kullanacağı öngörülüyor.

İKİ SENEDE İKİ HÜKÜMET DÜŞTÜ

DÖRDÜNCÜ KEZ SANDIĞA GİDİLİYOR

 

huseyin-aksu.jpg

Gebze Balkan Türkleri Derneği Başkanı Hüseyin Aksu yarınki seçimleri gazetemize değerlendirdi.  Bulgaristan’da Hükümet’in 2020 sonlarında düştüğünü, 2021’de erken seçime gidildiğini, mart ve temmuz aylarındaki seçimlerin ardından kasımda genel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçiminin birleştirildiğini, dörtlü koalisyon ile kurulan Hükümet’te bir partinin koalisyondan ayrılmasıyla Hükümet’in yine düştüğünü ve yarın yine erken seçim için sandığa gidileceğini kaydetti.

BİZİMKİLER HÖH EĞİMLİ

Seçime toplamda 29 parti ve koalisyonun katılacağını kaydeden Aksu, Bulgaristan Türkleri’nin tercihine dair şunları, “Daha önceki seçimlerde parçalanmadan ötürü 3-4 parti destekleniyordu ancak Türkler’in geleneksel olarak desteklediği tek parti Hak ve Özgürlükler Hareketi – HÖH” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.