Bulgaristan seçimleri için Kocaeli’de 2 sandık kurulacak

Bulgaristan seçimleri için Kocaeli’de 2 sandık kurulacak

Gebze Balkan Türkleri Derneği Başkanı Hüseyin Aksu Bulgaristan Genel Seçimlerinde oy kullanma hakkına sahip vatandaşlar için Kocaeli’de toplam 2 sandık kurulacağını açıkladı.

 

Gebze Balkan Türkleri Derneği Başkanı Hüseyin Aksu, 11 Temmuz 2021 Pazar günü yapılacak olan Bulgaristan Genel Seçimlerinde oy kullanma hakkına sahip vatandaşlar için Kocaeli’de toplam 2 sandık kurulacağını açıkladı. Seçimlerle ilgili olarak açıklama yapan Hüseyin Aksu, “11 Temmuz 2021 Pazar günü Bulgaristan Genel Seçimlerinde oy kullanma hakkına sahip (geçerli liçna kartası bulunan) hemşerilerimiz için Türkiye’de açılacak sandık sayısı açıklandı. Türkiye’de 11 ilde 57 sandıkta oy kullanılacaktır.

SON GÜN 15 HAZİRAN

Seçim listelerinde yer almak için dilekçe (zayavlenie) doldurulması gerekmektedir. Dilekçelerin 15 Haziran 2021 tarihine kadar https://www.cik.bg/bg/ns11.07.2021/izvan-stranata/submit web adresi üzerinden Bulgarca (kiril) harflerle doldurularak gönderilmesi gerekmekte. 15 Haziran 2021 tarihine kadar dilekçe doldurmayanlar; seçim listelerinde ismi yer alamayacak, seçim günü Kiril alfabesiyle ve kendi el yazısı ile dilekçe doldurmak zorunda kalacak, sandık başında yığılmalara ve zaman kaybına sebep olacak.

DERNEKLER YARDIMCI OLACAK

Belirtilen yerlerde oylama elektronik makinelerle olacaktır. Elektronik makinelerle oy kullanılacak yerlerde de seçim listelerinde yer almak için dilekçe doldurulması gerekmektedir. Bbelirtilen yerler dışındaki iller, ilçeler ve mahallerde sandık açtırmak için en az 40 dilekçe gönderilmesi gerekmektedir. Dilekçe sayısı 300’den fazlaysa orada da elektronik oylama olacak, 300’den az ise orada oy pusulası ile olacak. Evinde bilgisayar ve interneti olmayan vatandaşlarımıza, demokratik oy kullanma hak kayıplarını önlemek amacıyla derneklerimizce yardımcı olunacak.

KOCAELİ’DE 2 SANDIK KURULACAK

Bazı bölgelerde bir sandıktan fazla açılması gerekiyorsa (aşağıdaki sandıklar da dahil) ikinci sandık açılması için 501, üçüncü sandık için 1001, dördüncü sandık için 1501 dilekçe gönderilmesi gerekmektedir. Açılacak sandık sayıları 15 Hazirandan sonra kesinleşecek. Bulgaristan’a giderek oy kullanmak isteyenler söz konusu dilekçeleri doldurmayacak. Bulgaristan’daki haklarınızı koruyabilmek adına; 15 Haziran’a kadar dilekçelerimizi dolduralım, 11 Temmuz’da oyumuzu lütfen kullanalım.  Kocaeli – 1 sandık ve Kocaeli, Gebze – 2 sandık olacak” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.