“Bugünkü zihniyet katliam yapan zihniyetten farksızdır”

“Bugünkü zihniyet katliam yapan zihniyetten farksızdır”

CHP Gebze İlçe Gençlik Kolları Başkanvekili Tolga Cengiz, 2 Temmuz Sivas Katliamı ile ilgili olarak yaptığı konuşmada, “Bugün hâlihazırda bulunan ambargocu zihniyet keza geçmişte bu katliamın sebebi olan zihniyetten farksızdır” dedi.

2 Temmuz Sivas Katliamı’nda hayatını kaybedenler için CHP Gebze ilçe binasında düzenlenen anma etkinliğinde konuşan CHP Gebze İlçe Gençlik Kolları Başkanvekili Tolga Cengiz, “Bugün hâlihazırda bulunan ambargocu zihniyet keza geçmişte bu katliamın sebebi olan zihniyetten farksızdır. Biz bu yola çıktığımız şiar ile etnik toplum yapısı, dil, din, ırk gözetmeksizin toplumun en küçük yapı taşlarına kadar birlik, beraberlik, hoşgörü ve kardeşlik temelinde topyekün bir zihniyet değişimi hedefliyoruz. Arkadaşlar en başta devlet yapısını çözümlemek ve sentezlemek gerekiyor. Sosyal demokraside devlet yapısı bütün inanışlara eşit uzaklıkta olup, hiçbir yapının diğerini ne üstünde ne de altında olmaması gerektiğini biliyoruz. Evet, bu katliam insan haklarına yapılmış bir saldırıdır.

“GELİYOR GELMEKTE OLAN”

Bir daha bu gibi insanlık ayıbı içeren durumların olmaması için sizlerle paylaşmak istediğim birkaç önerim var. Nitelikli, tarafsız ve bilimsel bir eğitim. Bu eğitimin temelinde bir zihniyet ile devlet yönetimi ve hizmet kadrolarının bilinçlendirilme çalışmaları ve görevlerine haysiyet bilinci ekletilmeli. Kurumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılapları doğrultusunda bir yönetim biçimi hedeflenmeli. Sözlerimi bitirmeden önce o gün can vermekten son anda kurtulan Aziz Nesin’in şu sözlerine değinmek istiyorum. ‘Bir devlet var, diyorum ben. Bir devlet var, inanılacak bir devlet var. İyi-kötü, yanlış yapıyor, doğru yapıyor. Ama devlet var. Elbette bunu önleyecekler. Bu kadar ödün verilmez diye düşünüyordum. Yanılmışım’ diyor Aziz Nesin. Hayır, yanılmadan Aziz Nesin, geliyor gelmekte olan” dedi.

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.