Bu tadilatta kamu yararı yok

Bu tadilatta kamu yararı yok

Darıca Belediye Meclisi, Kuroğlu firmasının Emek Mahallesi’ndeki projesindeki plan tadilatı değişim talebiyle gerildi. CHP Belediye Meclis Üyesi Aydın Işık tadilatın kamuya hiçbir yararı olmadığını öne sürdü.

Darıca Belediye Meclisi’ni Kuroğlu firmasının Emek Mahallesi’nde yapmak istediği projedeki plan tadilatı gerdi. İmar komisyonunda ilk başta oy birliği ile kabul edildiği öne sürülen plan tadilatına CHP, yenilemenin hiçbir kamu yararı gözetmediği gerekçesiyle karşı çıktı.

KONUT YAPMAYACAĞININ GARANTİSİ YOK

Konu gündeme geldiğinde söz alan CHP Darıca Belediye Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Üyesi Aydın Işık, 1/5000’lik ve 1/1000’lik plan tadilatına göre büyük iş merkezleri ve alışveriş merkezi ile konut amaçlı site yapımı hedeflendiğini, artan ticaret alanının üst katlarının konut amaçlı kullanılmayacağının garantisinin plan notu ile sabitlenmediğini kaydetti.

KAVŞAKTAKİ AVM TRAFİĞİ TIKAR

Yatırımcı aksini öne sürse dahi planın üst katlarda konut yapımına olanak tanıdığını belirten Aydın Işık ayrıca Bayramoğlu Kavşağı’nda iki ana caddenin kesişme noktasında yapılacak AVM’nin bölgeyi trafik bakımından sıkıntıya uğratacağını söyledi. Plan değişikliğinde, trafik değerlendirme raporunun olmamasının önemli bir eksiklik olduğuna değindi.

MÜLKİYETİ HALA FİRMA ÜZERİNDE

13 yıl önceki 1/5000’lik plan tadilatında park ve otopark alanı olarak belirlenmiş yerlerin mülkiyetinin hala firma üzerinde görüldüğüne sadece imar planı değişikliğinin, “kamuya terk” anlamına gelmediğini söyledi. 13 yıl aradan sonra yapılan plan tadilatının diğer eksik gördüğü ayrıntılarına da değerlendiren Işık, “Bu yapılan plan tadilatında hiçbir şekilde kamu yararı yoktur. Terk edilen otopark alanı bile, zaman içerisinde sitede daire sahipleri ve AVM’nin özel otoparkı haline gelecektir. Bizler CHP Grubu olarak plan notlarının bağlayıcı maddeler içermediği, trafik etki değerlendirme raporunun bulunmadığı ve proje sahibinin elde ettiği kazanımlar sonucunda yeteri kadar donatı alanı ayırmadığı düşüncesiyle hem Anayasa’nın eşitlik ilkesine göre hem de vicdani olarak bu plan tadilatına hayır diyoruz” dedi.

ÖZKAN’IN SATAŞMASI MECLİSİ GERDİ

Aydın Işık’ın eleştirilerine ilk tepki Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ile imar komisyonunda yer alan Başkan Yardımcısı Abdüllatif Özkan’dan geldi. Gerek Bıyık gerekse Özkan, kararın imar komisyonunda oy birliğiyle alındığını belirtti. Özkan’ın bu esnada Işık’ı, hizmetlerin önüne geçen “tipik” CHP siyaseti yapmakla eleştirmesi meclisi gerdi. Işık sataşmaya sataşma ile yanıt vermezken meclis toplantısının sonunda söz alan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Erol Ada, Özkan’dan sözünü geri almasını istedi. Konu bir süre daha tartışılıp gündemden kaldırıldı.

KONUT YAPMASI MÜMKÜN DEĞİL

Öte yandan Belediye Başkan Yardımcısı Abdüllatif Özkan, planın A3 tipinde hazırlandığını ve firmanın aynı yere konut yapmasının mümkün olmadığını kaydetti. Darıca Belediyesi’nde 1/1000’lik planın görüşülmesinden ötürü de planın trafik etki değerlendirme raporuna gerek duymadığını söyledi. Hayli teferruatlı tartışılan plan tadilatı, oy çokluğu ile kabul edildi.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.