Bu sömürü insanlık onuruna yakışmıyor

Bu sömürü insanlık onuruna yakışmıyor

TKP’nin “İnsanlık iyi şeylere layıktır” toplantıları Gebze’de de Ekim Devrimi’nin yıldönümünde gerçekleşti. İlçe Başkanı Hande Tunca, “Bu sömürü insanlık onuruna yakışmıyor” deyip dayanışma çağrısında bulundu

Türkiye Komünist Partisi – TKP, Türkiye’nin birçok noktasında “İnsanlık iyi şeylere layıktır” başlıklı eş zamanlı halk toplantısı düzenledi. 7 Kasım 1917 tarihli, Bolşevik Devrimi ve Rus Devrimi diye de adlandırılan Ekim Devrimi’nin 104’ncü yıldönümüne denk getirilen toplantıların Gebze ayağı TKP Gebze İlçe Örgütü’nün ev sahipliğinde, Yamanlar Düğün Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya SOL Parti Gebze İlçe Başkanı Okan Şimşek, BMİS Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Selçuk Çifçi, Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Bülent Metin, EMEK Partisi Gebze İlçe Örgütü yöneticileri ve Tüm Emekliler Dayanışma Ağı – TEDA temsilcileri de katıldı.

TUNCA: BUNA MAHKUM DEĞİLİZ

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan’ın sinevizyonda dinlenen konuşmasının ardından söz alan TKP Gebze İlçe Başkanı Hande Tunca ülke geneline dair değerlendirmede bulunduktan sonra, “Bu sömürünün, eşitsizliğin, adaletsizliğin insanlık onuruna yakışmadığını ve insanlığın bunu hak etmediğini düşünüyoruz. Biz buna mahkûm değiliz. Ortadaki zenginliği yaratan biziz. Ve buna sahip olması gereken de biziz. Biz daha iyi yönetiriz. Bırakmayacakları kesin ama almak için kol kola girmek gerektiği de kesin. Bizim davetimiz kol kola girmeye, dayanışmayı büyütmeye. TKP’nin istediği çok basit. Ne istediğimizi de, nasıl elde edeceğimizi de biliyoruz. Birlikte olmaya ihtiyacımız var” dedi.

ÖNEMLİ BİR EŞİKTEYİZ

2023 seçimlerine atfen Türkiye’de önemli bir dönemin eşiğinde olduğumuzu kaydeden Tunca, “Bu eşik ya ileriye ve aydınlığa ya da daha büyük bir karanlığa doğru bizi sürükleyecek. Bu eşiği iyi algılamamız, bu eşikten aydınlığa çıkmak için birlikte akıl yürütmemiz gerekiyor” diye konuştu. TKP’nin AKP iktidara geldiği günden itibaren muhalif bir tavır sürdürdüğünü, günümüzde AKP iktidarına karşı olanların sayısının arttığını kaydeden Tunca, mevcut iktidara karşı ittifak siyaseti güdülmeye başladığını ancak o ittifak içinde de (Millet İttifakı) 1980-1990’larda birçok karanlık cinayeti azmettirenlerin, sendikal örgütlenmeye karşı olanların, aydınları yakanların yer aldığını söyledi.  

 

hande-tunca.jpg

YIRTIP ATMAKTAN BAŞKA ÇARE YOK

Tunca özetle, “AKP iktidarı, pandemi sürecinde özellikle tereddüt etmeyeceğimiz şekilde patronları temsil ediyor. Pandemide evde oturmadık. Teşvik almadık. Covid geçirdik, ihtar yedik, işten atıldık, grevlerimiz yasaklandı. AKP iktidarının en büyük ittifakının patronlar olduğu pandemide netleşti. Yağma yok. Tüm seçimlerde bunu yırtıp atmaktan başka çare olmadığını söylüyoruz. Belli ki Erdoğan gidecek. 2023 seçimleriyle bir şeyler değişecek ama bir şeyler değişirken ülkenin tüm değerlerini yaratanların söylediğidir önemli olan. Türkiye daha önce bu kadar güçlü bir dönemeçten geçmedi. Bizlere umut veren şeylerin neler olduğunu düşünmeye davet ediyorum herkesi” diye konuştu.

Toplantıda katılımcılar da söz alarak eğitim camiası ve emekliler başta olmak üzere yaşadıkları sorunlar üzerine görüş belirtti.

 

salon-052.jpg

 

toplanti-027.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.