“Bu satış hukuksuzdur”

 “Bu satış hukuksuzdur”

CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya, Çayırova Belediyesinin satışa çıkardığı araziye tepki göstererek “Bu satış Hukuksuzdur” dedi. Kaya,...

CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya, Çayırova Belediyesinin satışa çıkardığı araziye tepki göstererek “Bu satış Hukuksuzdur” dedi. Kaya, satılacak yerin belediye hizmet binası yeri olduğunu söyledi.

Çayırova belediye meclisinin 01.11.2016 tarihli toplantısında AKP meclis grubunun oyları ile satışına karar verilen akse mahallesindeki belediye hizmet alanı olarak ayrılmış olan Akse Mahallesi 2093 ada 1 Nolu parseldeki 3230.00 m2 arsanın satışına karşı çıkan CHP Çayırova ilçe başkanı Selahattin Kaya, “Yapılan birinci ihalede alıcı çıkmayınca 05.04.2017 tarihinde tekrar ihaleye çıkarıldığını görüyoruz bu arsa satışı hukuksuzdur, bu tip belediye hizmet alanı olan yerlerin satışı ile ilgili Danıştay’ın kararlarının bulunduğunu bu satışın hukuksuzdur” dedi.

SATIN ALAN KİŞİ BELEDİYE HİZMET BİNASI MI YAPACAK?

Kaya; “Satılmasına karar verilen arsanın imar durumu belediye hizmet alanı olarak görünmektedir. Bu arsayı alacak kişinin bu duruma göre belediye hizmet alanı dışında kullanmasının mümkün değildir. 05.04. 2017 tarihinde satışın gerçekleşmesi durumunda CHP olarak satışı yargıya taşıyacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.