Bu röportajın hikayesi…

Bu röportajın hikayesi…

Güven ve Uslu ilk 2016’nın sonbaharında Kars’ta bir araya gelmişti. İkili Güven’in ikinci kitabının yayınlandığı içinde bulunduğumuz günlerde bu sefer Ankara’da, bugün bir araya gelecek.

Gebze’de son olarak 15 Temmuz’dan sonra kapatılan Demokrat Gebze Gazetesi’nde görev yapan Aktan Uslu, bir süreliğine işsiz kaldı. Gebze’de iş bulmakta zorlandı. Geçimini sağlamak için internet üzerinden kısa süreliğine de olsa baharat pazarlamacılığına yeltendi.

ÇERKEZKÖY’E GÖÇ ETMEDİ

O süreçte Çerkezköy Haber ve Marmara Haber Gazeteleri kurucusu Şaban Kardeş’ten Çerkezköy’e göç etmesi kaydıyla iş teklifi geldi. Uslu teklife, “Çerkezköy’e göç etmem. Ara ara gelir, Gebze’den gazeteyi çıkartırım” dedi. Kardeş önce teklifini geri çekti. Bir süre sonra, “Tamam. Dediğin gibi olsun” deyince Uslu, 6 ay süreyle 7-10 günde bir Çerkezköy’e gidip gelerek haftanın altı günü yayınlanan gazeteyi dizayn etti.

Yine o süreçte yurt gezilerine de çıktı. Gazeteyi çıkartmayı oralardan da sürdü.

KARS’TA GÜVEN’E HANAK’TA

BÜYÜKKAYA’YA KONUK OLDU

2016 yılının kasım ayında Kars, Ardahan ve Hanak’a gidip gelen Uslu; Mahmut Esat Güven ile Çayırova’da ikamet eden, devlet memuru olduğundan ötürü ismini açamayacağımız, eş tarafından bir akrabası marifetiyle ulaştı. Hanak’ta Gebze Belediyesi’nde uzun yıllar çalışan ve bu dönem ikinci dönemine giren Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya’ya konuk oldu. Uslu, Hanak izlenimlerini henüz detaylı olarak kaleme almadı.

GÜVEN USLU’YU BUGÜN

ANKARA’DA AĞIRLAYACAK

Güven ile Necdet Adalı’yı idama nasıl hazırladığını da anlattığı “Adalar Adalılar” kitabını da değerlendirdiği röportajı o süreçte Marmara Haber’de yayınlandı.

Güven ve Uslu ilk 2016’nın sonbaharında Kars’ta bir araya gelmişti. İkili Güven’in ikinci kitabının yayınlandığı içinde bulunduğumuz günlerde bu sefer Ankara’da, bugün bir araya gelecek.

Bu sefer bu dizi için yapılacak röportaj, önümüzdeki günlerde yayında olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.