Bu proje kırsalı kalkındıracak

Bu proje kırsalı kalkındıracak

Kandıra ekonomisine 5 yılda 28 milyon lira katkı sağlayacak proje için Kandıra Namazgah Kültür Merkezi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın katılımıyla imza töreni gerçekleşti.

İmza törenine  Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, AKP İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP il Başkanı Aydın Ünlü, KOTO Başkanı Necmi Bulut, İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney ve üretici firma temsilcileri katıldı.

İLK HASAT MAYIS 2021’DE

Projede gelinen noktada fideler dikime hazır hale getirildi. Tarla tespitleri tamamlanırken, çitçilerle bayramdan sonraki hafta imza süreçleri tamamlanacak. Dikimleri Eylül ayı içinde başlanacak projede İlk hasat Mayıs 2021 de yapılacak. Ayrıca TÜBİTAK’ta kurulacak ekstraksiyon tesisi ile ilgili olarak, TÜBİTAK ile yer tahsis ve ortak proje çalışması ile ilgili sözleşme imzalandı. Tesis ve alınacak makina ekipman ile ilgili şartname hazırlıkları devam etmekte olup bayramdan sonraki iki hafta içinde tamamlanması planlanıyor.

KATMA DEĞERİ YÜKSEK

Törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Bu ve buna benzer projeyle çok daha güçlenerek kırsal bölgelerimizi kalkındıracağız. Tıbbi aromatik bitkileri sonrasında fark ettik ki katma değeri çok daha yüksek. Buğday ektiğinizde elde edilen gelirle, tıbbi aromatik bitki ekildiğinde elde edilen gelir çok fark ediyor. Köylerdeki geliri arttırabilmek, çiftçilerin gelir düzeylerinin artması için tıbbi aromatik bitkiler ekimini desteklemek istedik.

3 BİTKİ SEÇTİK

Ekonomik değeri yüksek olan bu bitkilerin ekimini teşvik edersek, gelir düzeyleri yükselir ve köyden kente göçü durdurur belki de geri dönüşü teşvik eder. Büyükşehir belediyeciliği açısından da diğer belediyelere örnek olacak bir proje. Biz 3 bitki seçtik. Mühendis arkadaşlarımız var. Onlar sahayı incelediler. Biberiye, Tıbbi Nane ve oğul otu yetiştirmeyi seçtik. Pilot alan seçmemiz lazımdı. Kandıra’yı seçtik. Burada başlayıp Kocaeli’nin diğer ilçelerine de yayılacağız. Tarımsal değerlendirmelerde orası daha uygun göründü. 1200 dekar alanda başlayacağız. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.