“Bu nasıl promosyon ihalesi?”

“Bu nasıl promosyon ihalesi?”

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çeker, Şubede basın açıklaması yaptı.

Personel maaşlarının banka üzerinden ödenmesi için Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğünce yapılan ihale üzerinden uzun süre geçmesine rağmen idare tarafından resmi bir açıklama yapılmaması nedeniyle Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çeker,  Şube de basın açıklaması yaptı.  
Çeker açıklamasında şunları ifade etti:
“Kocaeli Üniversitesine bağlı faaliyet gösteren kuruluşlarda görev yapan personellerin maaş ve özlük haklarının banka üzerinden ödenmesi için 09 Ekim 2019 tarihinde son ihale yapılmıştır. 
Yerel basın vasıtası ile kamuoyuna yansıyan bilgiye göre 4625 TL kişi başı ödeme ile ihalenin Akbank’ta kaldığı anlaşmanın Sayın rektörün onayı ile kesinleşeceği ihaleyi yöneten kurum yetkilisi tarafından ifade edilmiştir. 
Yaklaşık olarak aradan iki aydan fazla bir süre geçmesine rağmen idare tarafından bu güne ihale sonucu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadığı gibi kurum ile banka arasında yapılan promosyon sözleşmesi kurumun internet sitesinde yayınlanmamış ve personellerin görebileceği yerlere de asılmamıştır.
 Promosyon İhale sürecini yöneten kurum idarecileri başbakanlık genelgesini yok hükmünde sayarak kurumu töhmet altında bıraktıkları gibi, belli bir süre sonra bazı sendika temsilcilerini de idareye çağrılarak promosyon anlaşmasının tamamlandığı hakkında bilgilendirilmişlerdir. 

  Kurum çalışanları ve kamuoyu merak içerisinde, Yapılan ihale sonucunda  Akbank’ta kalmış olan ihale  ne zaman iptal edildi.? 
   ZİRAAT BANKASININ KAZANDIĞI İHALE NE ZAMAN YAPILDI.? 
Tüm kurumlar promosyon ihale süreçlerini şeffaf bir şekilde yayınlarken burada niçin bir gizleme çabası var.  
 Bir ihale sonuçlanmışsa üniversite niçin bunu kamuoyuna ilan etmiyor da yetkili fakat etkisiz sarı sendikalar vasıtasıyla kurum çalışanlarının promosyon ihalesi hakkında bilgilendirme yapmalarına zemin hazırlayarak kurumun yıpratılmasına göz yumuluyor?
    Burada destek olunacak katkı yapılacak birileri varsa onlarda çalışanlardır. Konu ile ilgili Rektörlüğe resmi başvurumuzu yaptık. Çalışanlar adına konunun takipçisiyiz. Ümit ediyoruz ki bu konuda gerekli açıklamalar idare tarafından yapılır ve kurum töhmet altında kalmaktan kurtulur. Aksi takdirde bu promosyon işi nasıl bir iş oldu diye akıllarda hep soru işareti kalacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.