Bu kez SEDAŞ’ın elektriğini kestiler

Bu kez SEDAŞ’ın elektriğini kestiler

  Darıca Tüketici Hakem Heyeti ülke genelinde örnek teşkil edecek bir karara imza atarak, yapı ruhsatı bulunan meskenlerden şantiye elektriği...

 

 

Darıca Tüketici Hakem Heyeti ülke genelinde örnek teşkil edecek bir karara imza atarak, yapı ruhsatı bulunan meskenlerden şantiye elektriği tarifesi üzerinden ücret alınmasının haksız olduğunu karara bağlayarak geçmiş dönemde ödenen fazla ücretlerin iadesine karar verdi. Evinin müteahhitten kaynaklanan sebeplerden dolayı 4 yıldır iskânını alamadığını belirterek Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuran Bülent Anar, su ve doğalgaz faturalarını normal tarifeden ödediği halde elektrik faturalarının şantiye tarifesinden ücretlendirildiğini ifade ederek SEDAŞ’ın haksız kazanç elde ettiğini ve aboneliğinin normale çevrilerek ödediği fazla ücretlerin iadesini talep etti.

 

SEDAŞ HALKA EŞİT HİZMET VERMEK ZORUNDADIR

 

 

Dosyadaki bilgi ve belgeleri inceleyen Darıca Tüketici Hakem Heyeti aldığı karara gerekçe olarak SEDAŞ’ın elektrik tekelini elinde bulunduran kamu kurumu niteliğinde olduğunu ve verilen hizmetin kamu hizmeti vasfında olduğuna dikkat çekerken, sunulan hizmetin tüm tüketiciler için eşit şartlarda olması gerektiğine vurgu yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.