Bu kentte gençlerin de hakkı var!

Bu kentte gençlerin de hakkı var!

2018’de Gebze Belediyesi Basın Yayın tarafından gazetelere şöyle bir proje servis edildi.

Belediye Başkanı Adnan Köşker müjdeli haberi verdi; 

Muallimlöy’de 19 dönüm arazi üzerine Gebzespor’a tesis kazandıracaklarını, amatör kulüplerinde faydalanabileceği bilgileri aktarılırken girişimlerin başladığı duyurulmuştu. 

Proje faaliyeti  göze hoş gelen görsellerle paylaşılırken umut doluydu. Geçen 2 yılda; 

Yalan oldu...

Adnan Köşker 2 dönem,  toplamda 10 yıl Belediye Başkanlığı yaptığı Gebze’ye sportif anlamda hiçbir hizmet bırakmadı. 

3 yıl önce Gebze Metin Oktay stadının Metro hizmetinden dolayı yıkılacağının bilinmesine rağmen başka bir yere futbol sahasının şimdiye kadar yapılma girişiminde bulunulmaması apayrı bir skandal olarak tarihe geçti. 

Bugün ne yapılacağı bilinmiyor. 400 milyon yıllık bütçesi olan bir Belediye bu kadar plansız yönetilemez. Bu büyük bir vebaldir. 

En yakın çalışma arkadaşları, ilçe teşkilatı, spor kamuoyu, iş dünyasıyla hiçbir zaman barışık olmayan eski Gebze Başkanı Adnan Köşker’in bugün esamesi okunmuyor...

Gebze’nin nüfusu 1 milyonu aştı, Türkiye’nin İstanbul’dan sonra en genç nüfusa sahip olan kenti... Bu kentin çocuklarına karşı kendini sorumlu hissetmeyen, spor sahaları yapmayıp gençleri sokaklarda kötü alışkanlıklarla baş başa bırakan devletin kaynaklarını çar çur edip beton yığınlarına gömmek, gereksiz borçlandırmak, gençleri kaderiyle baş başa bırakmak, ne Belediye başkanlık makamına, ne vicdana, ne de mantığa sığmaz. 

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün eski başkanların aksine görev süresi içinde ‘ gök kubbede hoş bir seda’ bırakmak istiyorsa, gerçek anlamda hayırlı işlere imza atmayı hedefliyorsa, sportif projelere imza atmalı. Gebze’nin altyapı sorunu yok. Gebze’nin insana ve gençliğe değer vermeme sorunu var. 

Sokakta binlerce genç ne yaptığını bilmeden hedefsiz amaçsızca geziyor. Bu sayılar gün geçtikçe artıyor. Onları spor sahalarına teşvik etmek, hayatlarına dokunuş yapmak için spor alanları yapmak en önemli görev olmalı. 

Bunun için sporu sevip sevmemek önemli değil, vizyon sahibi olmak önemli. 

Zaten çarpık yapılaşma, yoğun nüfus ve amaçsız bir genç nesil toplumsal bunalımı beraberinde getirir. Bunun en önemli yolu spor sahalarıdır.  Bu kentte ve bu kentin kaynaklarında gençlerinde hakkı var. Bu dünya da sormazlarsa öbür dünya da haklarını sizden sorarlar bizden söylemesi.

*Güven Çağlayan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.