“Bu kente borcumuzu ödeyeceğiz”

“Bu kente borcumuzu ödeyeceğiz”

Memleket Partisi Gebze İlçe Teşkilatı’nda üç hafta önce göreve atanan İsmail Aşak basın toplantısı düzenledi: Bu kente borcumuzu ödeyeceğiz.

Gebze’deki örgütlenme çalışmasının ilkinde istediği sonucu edinemeyen Memleket Partisi, Gebze İlçe Teşkilatı için ikinci hamlesini üç hafta önce göreve atanan İsmail Aşak ile yapmıştı. Aşak, Kısık Kafe’de düzenlediği basın toplantısına eşi Binnur Aşak ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte katıldı. İl Başkanı Nejat Bayhan ve il yöneticilerinin de katıldığı toplantıda Aşak, Gebze’nin kendisine çok şey verdiğini belirtip, “Bu kente olan borcumuzu ödeyeceğiz” dedi.

 

YENİ YÖNETİM

Memleket Partisi Gebze İlçe Teşkilatı’nda İsmail Aşak başkanlığındaki yönetim Aykut Yılmaz, Berkay Yörük, Ferit Sabri Çelebi, Şahin Demir, Yener Şimşek, Selim Akgöz, Mustafa Öztürk, Halit Aslan, Abdullah Süreyya Akdoğan, Mehmet Arslan, Sonay Özdemir, Günay Çakır, Tayfun Taştekin, Ercan Özkan, Dinçer Kır ve İbrahim Karakullukçu’dan oluştu.

 

SORUMLULUKLARIM VARDI

Başkan İsmail Aşak, Gölcüönü Meydanı’nda tuttukları yeni teşkilat binasında tadilatın sürdüğünü, bir iki ay içinde de birinci olağan kongrelerini gerçekleştireceklerini söyledi. Aşak, 1992 yılından bugüne Gebze’de yaşadığını belirtip, “Bu kent bana okul, iş, sokağında dolaşacağım sevgili, eş, aile, iki çocuk verdi. Sorumluluklarım vardı bu kente karşı” dedi. Bir takım eksikleri sıralayıp bunları bilerek görevi üstlendiğini kaydeden Aşak, “Çoğu esnaf ve işçi olmak üzere yerel halktan 70 kişiyle, aslında dokunmamız gereken insanlarla görüştüm. Yönetimimin ağırlığı, bu insanlardan oluştu. Hep birlikte bu kente borcumuzu ödeyeceğiz” dedi.

 

BENİ ÇOK ÜZDÜLER

İl Başkanı Nejat Bayhan da İsmail Aşak’ın kendilerinin teklifi sonrası görevi üstlendiğini belirtip kendisine teşekkür etti. Gebze’de bir süre önce gerçekleşemeyen kongreden ötürü halen il yönetim kurulunda kurucu üye olarak yer alan Fahrettin Bostan’ı itham eden Bayhan, “Fahrettin Bostan, Gebze ayağında sorumluluk alan arkadaşlardan biridir. Kendisi bize Gebze için Atanur Demirci’yi dikte etti. İl yönetiminde değerlendirilmesi gerektiğini söyledim. Ciddi krizler yaşadık, açıkçası beni üzdüler. Fahrettin Bostan özünde iyi, düzgün, güzel insan ama megolaman bir arkadaşımız. Kongre sürecinde, işyerinin üstünde tahsis ettiği yeri de boşaltmamızı söyledi. İstemediğimiz durumla karşı karşıya kaldık” dedi.

 

İKİ İTTİFAK ARASINDA…

Genel siyasete yönelik değerlendirmelerde de bulunan Başkan Bayhan toplumun tüm kesimlerinin ortak kaygısının gelecek olduğunu belirtip Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı’nda sıkışıldığını, Memleket Partisi ile bu sıkışıklıktan çıkılacağını söyledi. Gebze’nin yanı sıra toplam altı ilçede örgütlenme çalışmalarını kısmen tamamladıklarını, kısmen sürdürdüklerini kaydeden Bayhan, İl kongresinin ardından seçilmiş il başkanı olarak il siyasetine de önemli müdahalelerinin olacağını kaydetti.

 

ADAYLARI ALİ BALACAN OLACAKTIR

Memleket Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılımının söz konusu dahi olmadığını belirten Başkan Bayhan kendisini milliyetçi, muhafazakar, demokrat ve Atatürkçü olarak tanımlayan kişilerin her birinin partilerinde yer alabileceğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı adaylığı üzerine de tahminlerde bulunan Bayhan, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının Ali Babacan olacağını öne sürdü.

 

Haber Merkezi

 

memleket-2-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.