Bu israf nasıl görülmez!

Bu israf nasıl görülmez!

Gelecek Partisi Gebze İlçe Başkanı Müslüm Osmanoğlu, CHP Gebze İlçe eski Başkanı Recep Dursun’un çöp ihalesine dair paylaşımlarına atıfta bulunup, “Bu israfın, yolsuzluğun devasa boyutu neden görmezlikten geliniyor?” diye sordu

Gebze Belediyesi’nin çöp ihalesiyle ilgili olarak israfın belgeleriyle paylaşılması üzerine Gelecek Partisi Gebze İlçe Başkanı Müslüm Osmanoğlu açıklamada bulundu. CHP Gebze İlçe eski Başkanı Recep Dursun’un Gebze Belediyesi’nin 43 aracı üç yıllık bir süreyle 67 milyon 887 bin TL’ye kiralarken fazladan 45 milyon TL ödeneceğini duyurduğunu kaydeden Osmanoğlu şunları kaydetti:

 

EN ÇOK KAZANAN EN AZ HİZMET ALAN

 

Yolsuzluk ve israf düzeni, söylemleri ve belgeleriyle sık sık karşımıza çıkıyor. Yine Gebze Belediyesi'nin kiraladığı araçlarla vatandaşın parası ile gereksiz harcamalar yapıldığını duyuyoruz. Gebze ilçemiz  Türkiye'nin en çok kazanan fakat en az hizmet alan hatta hizmetten mahrum olan bir ilçesi. Belediyeden ve yetkililerden gereksiz ve keyfi harcamalara son verilmesini ve artık Gebzeliler’e hak ettiği hizmetleri sunmasını bekliyoruz.

 

DARICA VE İZMİT İLE KIYASLADI

 

Belgelere göre; Darıca Belediyesi 11 çöp aracını 2 milyon 750 bin TL’ye satın alıyor. İzmit Belediyesi, 73 çöp aracını 27 milyon TL’ye satın alıyor. Gebze Belediyesi yıllığı 22 milyondan sadece 43 aracı üç yıllığına, personelsiz, 2019 yılı Ekim ayında 67 milyon 887 bin 600 TL + KDV bedeli ile kiralıyor. 

 

Gelecek Partisi Gebze İlçe Başkanlığı olarak bizde şu soruların cevabını bekliyoruz:

Personellerin maaşları, sigortası da belediyeden, bir yıllık kiralama bedeli ile 43 aracın tamamı satın alınıp, belediye envanterinde kalıp, diğer iki yıl için ödenecek 45 milyon TL’nin belediye kasasında kalması mümkün iken neden kiralama yoluna gidildi?

 

NEDEN GÖRMEZDEN GELİNİYOR?

 

Gebze Belediyesi, 2019 yılında Gebze halkının parasını neden Teknik Katı Atık Yönetimi Ltd.Şti’ne aktarıyor?

Bu israfın, yolsuzluğun devasa boyutu neden görmezlikten geliniyor?

Kim bu şirket?

Bu paralar neden Gebze halkına hizmet için harcanmıyor?” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.