Bu haberi okumadan yola çıkmayın

Bu haberi okumadan yola çıkmayın

Ramazan Bayramı nedeniyle tatillerini İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin büyük bir bölümü bugün yola çıkmaya başladı. İşlerini ayarlayabilenler...

Ramazan Bayramı nedeniyle tatillerini İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin büyük bir bölümü bugün yola çıkmaya başladı. İşlerini ayarlayabilenler geçen Cuma gününden itibaren yola çıktığı ve bu 4-5 güne yayıldığından yollarda ve feribot iskelelerinde düne kadar fazla yoğunluk olmadı. Ancak bugün öğlene doğru tatil trafiği yollarda kendisini hissettirmeye başladı.

İşlerini ayarlayan ve bayram tatilini 9 güne çıkarmak isteyenler Cuma gününden itibaren yola çıkarken, gündüzleri çok sıcak olduğundan daha çok gece trafiğini tercih etti. Trafikteki hareketliliğin en belirgin noktalarından biri olan İzmir, Bursa ve Yalova istikametine gidecek araç sürücülerinin tercih ettiği Gebze Eskihisar’daki İDO’ya ait feribot iskelesi de 4 gündür daha çok geceleri hareketliydi.

Yalova Topçular iskelesine karşılıklı sefer yapılan Gebze Eskihisar iskelesinde dün de gündüz saatlerinde olağanüstü bir hareketlilik olmazken, gece yarısına doğru ani yığılmalar başladı. Bu durum sabah saatlerine kadar sürdü. Feribotlar, karşı tarafta yoğunluk olmadığından doldur boşalt sistemiyle çalıştı. İDO yetkililerinin tesbitlerine göre, gece yarısından sabaha kadar buradan Yalova Topçular’a yaklaşık 6 bin araç taşındı.

Bu hareketlilik günün ilk saatlerinde yerini sakinliğe bırakırken, öğlene doğru gelen araç sayısı yeniden artmaya başladı. İDO yetkilileri, 17 Feribotun doldur-boşalt sistemiyle çalıştırıldığı Eskihisar iskelesindeki asıl yoğunluğun öğlenden sonra beklendiğini ve bunun gece geç saatlere kadar sürebileceğini belirttiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.