Bu düzeni GSB değiştirecek

Bu düzeni GSB değiştirecek

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’na Gebze Sendikalar Birliği’ni sorduk: “Her yüz işçiden 13’ünün sendikalı olduğu, 8’inin toplu sözleşme hakkını kullanabildiği bu çalışma düzenini değiştirecek çabaları çok önemli"

Gazetemizde 12 Eylül’ün etkilerinin sorgulandığı yazı dizisi, “Hava kurşun gibi ağır”a konuk olan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’na Gebze Sendikalar Birliği’ni nasıl bildiğini sorduk:

 “Her yüz işçiden sadece 13’ünün sendikalı olduğu, sadece 8’inin toplu sözleşme hakkını kullanabildiği bu çalışma düzenini değiştirecek çabalarının çok önemli olduğunu düşünüyorum.”

 

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu – DİSK’in ilk kadın genel başkanı Doktor Arzu Çerkezoğlu gazetemize Eylül’ün etkilerinin sorgulandığı yazı dizisi, “Hava kurşun gibi ağır” zemininden konuk olurken arkadaşımız Aktan Uslu’yu İstanbul, Beşiktaş’taki DİSK Genel Merkezi’nde ağırladı. Çerkezoğlu, “Gebze Sendikalar Birliği ve emeği merkezi alarak Gebze değerlendirmesinde bulunur musunuz?” sorusunu şöyle yanıtladı:

 

ÇOK ÖNEMLİ BİR İRADE

 

 Gebze Sendikalar Birliği çok uzun yıllardır bildiğimiz, takip ettiğimiz, zaman zaman etkinliklerine katıldığımız, yerel düzeyde, Gebze’nin bir işçi kenti olmasından da kaynaklı, farklı, konfederasyonlara bağlı sendikaların bir arada olduğu ve o kentteki mücadeleyi, dayanışmayı daha ileriye taşıyan, taşımaya yönelik önemli bir iradedir. Bu iradenin çok uzun zamandır var olduğunu biliyoruz. Son derece de önemlidir.

 

BU ÇABALAR DAHA DA BÜYÜMELİ

 

Bizim sendikalarımız da GSB’nin üyesi. Gebze yerelinde çok önemli çalışmalarda bulunuluyor. Dayanışma faaliyetleri yürütülüyor. Ben bu ve benzeri çabaların daha da büyümesi gerektiğini ve her yüz işçiden sadece 13’ünün sendikalı olduğu, her yüz işçiden sadece 8’inin toplu sözleşme hakkını kullanabildiği bu çalışma düzenini değiştirecek çabalarının çok önemli olduğunu düşünüyorum. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.