Bu düzen değişecek. Gençler yaşayacak

Bu düzen değişecek. Gençler yaşayacak

Türkiye Komüniist Partisi Gebze Gençlik Kolları, Furkan Celep’in intiharı üzerine isyanını tekrarladı: “Bu düzen değişecek.” Taahhüt etti: “Gençler yaşayacak.”

Açıklama şöyle: Bugün Kocaeli’nin Darıca ilçesinde okul çağında çalışmak zorunda olan Furkan Celep isimli genç sosyal medya hesabına bir intihar notu bıraktıktan sonra kayalıklardan atlayarak intihar etti.

BİR KARGO FİRMASINDA…

Henüz lise çağlarında olup bir kargo firmasında çalışmak zorunda olan bir gencin intihar haberini aldık bu sabah. Yaşaması gereken daha birçok şey varken ve kendini anlamlandırıp güzel bir gelecek hayali içerisinde mutlulukla yaşaması gerekirken, bir kargo firmasının yoğun ve yorucu temposunda çalışmak zorunda olan bir gencin umutsuzca intiharıdır bu.  Bu intiharın sorumlusu  bu sömürü düzenidir, eğitim sistemimizdir.

EN TEMEL HAKLAR İÇİN HARCANAN YILLAR

Bu sömürü düzeni iyi olan, güzel olan ne varsa elimizden alıyor. Yaşamlarımız birilerinin kâr hırsına, zorbalığına, gericiliğine feda ediliyor. Hayatımızın en anlamlı olması gereken zamanlarını parasızlık ve geçim derdi uğruna sadece hayatta kalabilmek adına heba etmek zorunda kalıyoruz. Berbat ve eşitsiz bir eğitim sistemi içerisinde gericiliğe mâhkum ediliyoruz. İnsanlığın en temel hakkı olan barınma, ulaşım ve sağlık ihtiyaçlarımızı karşılamak için bile yıllarımızı harcamak zorunda kalıyoruz.

İNTİHARINDA HİÇBİR PAYI YOK

 ”Bir araba, bir ev veya herhangi bir şey uğruna yıllarımı harcamak istemiyorum. İş hayatı bana çok yorucu geliyor. Hem içten hem dıştan yıpranıyorum. Bir şeyler uğruna bunca sorun yaşamak bana mantıklı gelmiyor” diye bir not yazmış Furkan. İyi bir eğitim alması, kendi özünü bulması, yeteneklerini keşfetmesi ve kendini anlamlandırması gerekirken, yıpratıcı bir yaşamın içinde debelenmek zorunda kalan bir gencin intiharı bu ve bu intiharda onun hiçbir payı yok.

HİÇBİR GENÇ KABUL ETMEYECEK

Maddi yetersizlikler ve kötü yaşam koşulları karşısında sadece hayatta kalabilmek için sömürü düzeninin yıpratıcı çarklarının arasına atılan okul çağındaki milyonlarca gencin acılarını dile getirmiştir Furkan. Türkiye’de yaşayan hiçbir genç bu baskı ve sömürüyü kabul etmeyecek. İnsanca bir yaşam için, iyi bir eğitim için, güzel bir gelecek için birlikte olmak ve mücadele etmek zorundayız.

BU BATAKLIKTAN ÇIKACAĞIZ

Furkan’a sözümüz: Bu bataklıktan çıkacağız. Düşlerimizdeki yaşamı gerçek kılacağız. Deleceğiz bu karanlığı, parçalayacağız sömürünün çarklarını ve bunları hep beraber, omuz omuza örgütlenerek gerçekleştireceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum