… Bu da geçecek Dilovası inşallah

… Bu da geçecek Dilovası inşallah

Nuh Çimento ÇED Toplantısı’nın tüm tezatlıklarını yorum haberimizde, “Onlar sünnet çocuğu sanki: Oldu da bitti maşallah!” başlığıyla konu etmiştik. Bizim sorduklarımızı Meclis’te Lütfü Türkkan da Bakan’a sordu. Ha gayret Dilovası. Bu da geçecek inşallah

Nuh Çimento ÇED Toplantısı’nın tüm tezatlıklarını yorum haberimizde, “Onlar sünnet çocuğu sanki: Oldu da bitti maşallah!” başlığıyla konu etmiştik.

 Devleti açıklamaya davet etmiştik…

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili ve Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın vakaya dair ilk önergesine,

 “İyi, güzel ama eksik?” demiştik.

 Tam “Sesimizi duyan yok mu?” diye haykırmaya hazırlanırken Lütfü Türkkan, “Ben duydum, olun sakin!…” dedi.

İşte Türkkan’ın aynı konuya dair ikinci önergesinde sorduğu sorular: 

1-ÇED Toplantısına gelenlere ‘malum süreç’ tedbirleri kapsamında imza alındığının ilgili devlet memuru tarafından söylendiği doğru mudur, doğru ise, halkın yanlış bilgilendirilmesi nedeni ile ÇED toplantısının iptali gerekmez mi?

 2-Girişte; “Nuh Çimento tarafından yapılması planlanan kırma eleme ve yıkama tesisi kapasite artışı projesi ile ilgili halkın katılımı toplantısında bulunanlar listesi”nin yazılı olduğu, ancak malum süreç’  ile ilgili herhangi bir bilgilendirme ya da ifadenin yazmadığı iddiası doğru mudur, malum süreç’ tedbirleri kapsamında imza alındığı belirtilmesine rağmen neden salgın ile ilgili tek bir ifade yer almamaktadır?

 3-ÇED Hizmetleri Şube Müdürü Güneş Ekşi tarafından hazırlanan tutanakta; “… Halkın katılım toplantısı açılmış olup, halk bilgi edinmek hakkını kullanmak istemediğini belirtmiş olup, toplantı sona erdirilmiştir” ifadesinin kullanıldığı doğru mudur, halk bilgi edinmek hakkını kullanmak istemediğini belirttiği için mi toplantı sona erdirilmiştir, halkın tepkileri üzerine mi toplantı tamamlanamamıştır?

 4-Tutanağa ÇED Hizmetleri Şube Müdürü Güneş Ekşi’nin yanı sıra ÇED Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nden mühendisler ve İl Sağlık Müdürlüğü’nden Cankut Gönenç ve Turgut Demir’in de imza attığı doğru mudur, toplantı halkın tepkileri üzerine sona erdirildiyse bu, devlet yetkililerinin yanlış bir tutanak metnine imza attıkları anlamına gelmez mi,

 5-Tutanak toplantı katılım tutanağı ise Devlet memuru tarafından katılımcılara neden doğru bilgi verilmemiştir? 

 6-İmza sahipleri hakkında gerekli işlem yapılması düşünülmekte midir?

 7-ÇED yönetmeliğinin ilgili maddesi gereği toplantının Çerkeşli’de yapılması gerektiği doğru mudur, eğer doğru ise neden bu toplantı kilometrelerce uzaklıkta bir yerde gerçekleşmiştir?

 8-Tutanak imzalandıktan ve içeriği okunduktan sonra, yaklaşık yarım dakika içinde devlet memurlarının salondan ayrıldığı doğru mudur, bunun gerekçeleri nelerdir? Toplantıya katılan vatandaşlara neden tutanağa itiraz hakkı dahi verilmemiştir?

 9-Nuh Çimento’nun projeye dair tanıtım broşüründe bölgenin kesin bir dille taş ocağı bölgesi olacağı yazmasına rağmen, böyle bir bilgilendirme neden Büyükşehir ya da ilçe belediye başkanı tarafından yapılmamıştır?

 10-Bu bölgenin taş ocağı bölgesi olması mı planlanmaktadır?

 11-Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın toplantıya iki gün kala Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’i arayarak ‘ÇED Toplantısı’na katılmama talimatı verdiği, Şayir’in önce katılacağını söylediği toplantıya bu nedenle katılmadığı iddiası doğru mudur?

 12-Tüm bu iddialar ve iddialara konu olan yetkililer hakkında soruşturma başlatılması düşünülmekte midir?

 İFADE DEĞİŞİMİNE DAİR BİLGİ NOTU

 “MALUM SÜREÇ* Çocukların özellikle öğrenci çağındaki çocukların okuldan soğumasını da etken olan süreçten dolayı ilgili önergede bilinen ismiyle yer alan virüs, redaktemiz esnasında “malum süreç” çevirmesine tabi tutulmuştur. (Gebze Haber/Yeni Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.