Bu çörek, Gebze’nin markası olacak

Bu çörek, Gebze’nin markası olacak

 LEVENT ALTUNGebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Gebzeli bir ustanın sadece bayramlarda yapmış olduğu ‘Bayram Çöreği’nin tescil edilmesi...

 

LEVENT ALTUN

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Gebzeli bir ustanın sadece bayramlarda yapmış olduğu ‘Bayram Çöreği’nin tescil edilmesi için Türk Patent Enstitüsü’ne başvuru yapacak. 'Gebze Çöreği' adıyla tescillenecek bu çöreği üretmek isteyen fırın ve pastanecilere Gebze Ticaret Odası tarafından eğitimler verilmek suretiyle yeni bir istihdam ve ürün ortaya çıkarmış olacak.

En önemlisi ise, Gebze Çöreği adıyla üretilecek bu yiyecek, Gebze’nin bir markası olarak ilçenin tanıtımına büyük katkı sunacak. Gebze Çöreği adıyla tescili alınacak ürün sayesinde Gebze’nin ticari hayatı da hareketlenmiş olacak. Bu ürünü üretmek isteyenler, Gebze Ticaret Odası’nda eğitim aldıktan sonra yeni yatırımlar yapacaklar ve yeni istihdam yolu açılmış olacak. Bu projede GTO Genel sekreteri Mustafa Yaşar Sekin'in de büyük katkısı bulunuyor.

ÇÖREK, NELERDEN YAPILIYOR?

 

Kel Tatar lakaplı Fahri Usta’nın bayram günleri yapmış olduğu Bayram Çöreği; anason, tarçın, karanfil, susam, çörekotu, çavdar unu, beyaz un, ceviz, damla sakızı, yağ, su ve şekerden yapılıyor. Ekmek büyüklüğündeki çörek, tescil işlemlerinin ardından seri üretime geçtiğinde kokusu ve tadıyla farklı bir yiyecek olarak tezgâhlarda yer alacak gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.