Bordan yangın söndürme topu Türkiye finali getirdi

Bordan yangın söndürme topu Türkiye finali getirdi

Yücel Boru Fen Lisesi’nde 12’nci sınıf öğrencilerinin kurduğu BORnbizz Şirketi, ‘BORn yangın söndürme topları’nın üretimiyle GençBizz Lise Girişimcilik Programı’nda Türkiye finaline kalan 20 ekipten biri oldu

Yücel Boru Fen Lisesi, 12’nci sınıf öğrencilerinden oluşan BORnbizz Şirketi, Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın düzenlediği GençBizz Lise Girişimcilik Programı’nda Türkiye finaline kalan 20 ekipten biri oldu.

yucel-boru-7.jpg

BORnbizz’e Türkiye finaline getiren proje ülkemizdeki bor madenini de değerlendirerek ürettikleri, ‘BORn yangın söndürme topları’ isimli yangın söndürücüler oldu.

YÖNETİM

 

yucel-boru-1.jpg

Şirket yönetimi; genel müdür/finans departman yöneticisi Ayşenur Zora, üretim departman yöneticisi Duygu Akgündüz, halkla ilişkiler departman yöneticisi Melike Ay, insan kaynakları departman yöneticisi Umutcan Özdemir ve pazarlama departman yöneticisi Ömer Sefertaş’tan oluşturuldu.

YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ

 

yucel-boru-8.jpg

Genel Müdür Ayşenur Zora şirketlerini oluştururken en önemli kriterlerini, ‘Bir soruna çözüm olmak’ diye tanımlayıp, “Yaptığımız araştırmalar ve çalışmalardan sonra yangın söndürme sistemleri üzerine şirket kurmaya karar verdik. Öncelikle yaygın yangın söndürme sistemlerindeki eksiklikleri belirledik. Ve bu eksikleri düzeltmek için çıktığımız yolda yangın topu yapmaya karar verdik” dedi.

VİZYON VE MİSYON

 

yucel-boru-9.jpg

BORnbizz Şirketi’nin vizyonunuÜlke ekonomisine katma değer sağlayan, doğru kalite/fiyat oranı olan ürünlerimizi gelişen teknoloji ışığında tüm dünyada hizmete sunmaktır”; misyonunu “Yüzyıllardır dünyada büyük sorunlara yol açan yangınları ülkemizde yüksek rezervleri bulunan bor madenini kullanarak olabilecek en kısa sürede söndürmek ve can ile mal kayıplarını minimum düzeye indirmek” diye tanımlayan Zora şöyle devam etti:

TÜBİTAK MARTEK'E TEŞEKKÜR

 

yucel-boru-3.jpg

“Şirketimizin vizyonunu, misyonunu ve başlangıç projemizi seçtikten sonra TÜBİTAK-MARTEK’in kapısını çaldık. Projemizi, amacımızı ve hedeflerimizi anlattık. Bize destek olmaya karar verdiler.  Bu sayede değerli mühendisler ve işletmecilerle çalışma fırsatı bulduk. Gençleri gelecek olarak gören TÜBİTAK-MARTEK ailesine minnettarız.

YANGINA 5 SANİYEDE MÜDAHALE

Şirketimizde ürettiğimiz ilk ürünlerimiz ‘BORn yangın söndürme topları’ isimli yangın söndürücüler. Küre şeklinde olan ürünümüz, ateşe teması halinde içerdiği küçük fünye ile içerisinde bulunan yangın söndürücü tozu etrafa saçarak yangına 5 saniye içinde müdahale edip söndürebiliyor. Böylece kullanım kılavuzu ve bakım gerektirmeden sizleri koruyor.”

HEDEFİMİZ TÜRKİYE DERECESİ

 

yucel-boru-6.jpg

Bu proje sayesinde girişimcilikle tanışma fırsatının yanında grup çalışmasının ne denli önemli olduğunu gördüklerini kaydeden Zora, “Çalışmalarımız, emeklerimizin sonucunda 300 şirketten 20 şirket arasına yani finale kaldık. Şimdiki hedefimiz Türkiye finalinde derece almak. Bu yolda azimle çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

 

Motivasyon videomuz:

https://www.youtube.com/watch?v=bAFc0FWZNbk

İnstagram: @bornbizz

 

PROGRAMA DAİR…


GençBizz Lise Girişimcilik Programı; 16- 18 yaş grubu lise öğrencilerinin iş dünyası gönüllüleri mentörlüğünde ve öğretmenlerinin rehberliğinde; kendi küçük ölçekli şirketlerini sıfır sermaye ile kurdukları, okul sınırları içerisinde gerçek ürün / hizmet üreterek satış yaptıkları, yönettikleri, ulusal ve uluslararası fuarlara katıldıkları, program sonunda şirketlerini tasfiye ettikleri, yaparak öğrenmeye dayalı bir ekonomik eğitim programı.


123 ülkede yaklaşık 50 yıldır uygulan program; “Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı” ve “Avrupa Birliği İşletmeler Genel Müdürlüğü”nce resmen tanındı.


GençBizz Liselerarası Girişimcilik Programı ile yakın gelecekte sosyal-ekonomik hayata yön verecek olan gençler ile iş dünyası buluşturularak, gençlerin kişisel gelişimleri, yetkinlikleri ve istihdam edilebilirliklerinin artırılması hedefleniyor.

Genç Bizz Liselerarası Girişimcilik Programı'nın amacı, öğrencilerin kendi gerçek yenilikçi hedeflerini oluşturmalarını ve bir şirketin nasıl işlediğini birinci elden keşfetmelerini sağlamaktır. Kurdukları öğrenci şirketi arasından bir yönetim kurulu seçerler, şirket sermayesini oluşturmaya çalışır ve kendi tercih ettiği bir ürünü veya hizmeti pazarlar ve finanse eder.

http://www.gencbasari.org/lise

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.