BMİS üye eğitimini  halka yaygınlaştırıyor

BMİS üye eğitimini halka yaygınlaştırıyor

BMİS Gebze 2 No’lu Şube üyelerin duyarlılığını arttırmaya yönelik eğitimlerini şubede, izin ve disiplin kurulu üyeleri ile sürdürdü. Kasımda işçi sorunlarının masaya yatırılacağı panel halka açık, kuvvetle muhtemel Kardelen Nikah Salonu'nda gerçekleşecek

bmis-egitim-2003.jpg

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 No’lu Şube; emekçilerin ekonomiden, ağır vergi yükünden, bunların yanı sıra son örneği facia boyutunda Amasra’da yaşanan iş cinayetleri gibi sorunlara boğulduğu süreçte üyelere yönelik başlattığı eğitimlerini, halka açık panelle taçlandıracak. Yeni eğitim programı kapsamında; 14 Ekim Cuma günü genç işçi komitesi üyelerine İSG yoğun eğitim verildi.

bmis-egitim-2001.jpg

21 Ekim Cuma günkü sendika avukatlarından Olcay Yanar’ın katılımıyla hukuk temelinde haklar konu edildi. Eğitimlere 28 Ekim Cuma günü iş sağlığı ve güvenliği kurulu üyeleriyle devam edilecek.

KARDELEN NİKÂH SALONU

İÇİN BELEDİYEYE MÜRACAAT

bmis-egitim-2004.jpg

Kasım ayı ortasında veya son haftasında ise İSG, vergi, asgari ücret dahil işçi sorunlarının masaya yatırılacağı panel üyelerin yanı sıra tüm emekçilere ve halka açık gerçekleşecek. Panel için Gebze Belediyesi’ne başvurularak 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’ndaki Kardelen Nikâh Salonu talep edildi. Henüz tarih netleşmedi. Öte yandan panele konuşmacı olarak Türk finans profesörü, mühendis, akademisyen ve yazar Özgür Demirtaş ve/veya Türkiye’nin ilk özel radyocuları arasında da yer alan Gazeteci Emin Çapa’nın davet edilmesi tasarlanıyor.

DUYARLILIĞI ARTTIRMAK İSTİYORUZ

bmis-egitim-2006.jpg

BMİS Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın eylül ayındaki şube temsilciler kurulu toplantısında alınan karar gereği eğitim programlarına yoğunluk verdiklerini kaydedip, “Amacımız işçi arkadaşlarımızın bilinç seviyesini yükseltmek. Fabrikalarda yaşanılan sorunlarda hem işverenler hem de işçi arkadaşlarda duyarlılığı arttırmayı amaçlıyoruz. Bu eğitimler arkadaşlarımızın hem bilgilerinin tazelenmesi hem duyarlılığının arttırılmasıyla ilgili olarak çok önemli” dedi.

DAHA DİRİ OLMALIYIZ

Amasra’daki maden faciasına tepkisiz kalmayıp örgütlü oldukları işyerlerinde DİSK’in bildirisinin okunduğunu belirten Aydın eğitim toplantısının açılışında yaptığı konuşmada ise Soma davasına değindi. Aydın, “Soma’da yaşanan facia sonrası dava sürecinde mahkeme heyetinin değiştirilmiş, bu şekilde işverenler cezasız kalmıştır. Bu süreçte Gebze kamuoyu ve sendikalar daha diri olmalı ve mücadele etmeli” dedi.

 

bmis-egitim-2005.jpg

Fabrikalarda çalışanların işçi sağlığı ve iş güvenliğiyle ilgili tedbirlerin daha iyi alınmasında çok önemli olduğunu kaydeden Aydın örgütlülüğün önemine değindi. Kasım ayında düzenlenecek panel dahil olmak üzere sendika üyelerinin şubenin etkinliklerine desteğini istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.