BMİS genç işçi kurultayına hazır

BMİS genç işçi kurultayına hazır

Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 No’lu Şube, 28-29 Ekim günlerinde Gönen Kemal Türkler Tesisleri’ndeki genç işçiler kurultayı öncesi 30 yaş altı üyelerini eğitime aldı. 350 işçinin göreceği eğitimler 21 ve 27 Ekim’de tekrarlanacak

DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 No’lu Şube üyelerin bir araya gelmesi ve kaynaşması için düzenlediği sosyal etkinliklere bir yenisini ekledi.

 

28-29 EKİM’DE GÖNEN’DE

 

Sendikaların ve örgütlülüğün önemi, işçi sınıfının sorunları ve çözüm yolları başlığı altında genç işçi eğitimlerinin ilk toplantısı 14 Ekim’de gerçekleşti. Şubedeki eğitim 28-29 Ekim günlerinde sendikanın Balıkesir, Gönen’deki Kemal Türkler Eğitim ve Dinlenme Tesisleri’nde düzenleyeceği genç işçiler kurultayına ön hazırlık oldu. Eğitim, BMİS Genel Merkez Örgütlenme Uzmanı Erhan Delioğlu tarafından verildi.

 

BMİS Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın eğitime dair yaptığı açıklamada, “Şube olarak çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bir taraftan dış örgütlenmeler gerçekleştirirken diğer yandan iç örgütlülüğümüzü de sağlamlaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

 

FUTBOL TURNUVASINA ÜÇÜNCÜ HAFTA

 

Örgütlü oldukları fabrikalardan sendika üyesi işçilerin bir araya gelip kaynaşmasına büyük önem verdiklerini kaydeden Aydın, “Ekim ayı içinde başlattığımız geleneksel futbol turnuvamızın grup aşamasında ilk iki hafta geride kaldı. 16-18 Nisan günlerinde oynanacak üçüncü maçlar sonrası çeyrek finale kalan takımlar belli olacak” dedi.

 

DEVAM ETTİRECEĞİZ

 

Bir diğer taraftan komite eğitimlerine başladıklarını kaydeden Başkan Aydın, ekim ve kasım aylarında 30 yaş altı, toplam 350 genç üyeyi eğitimden geçirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.  “Metal işçilerinin ve sendikamızın geleceğinin gençlerin omuzlarından yükseleceğini bilinciyle gençler üzerinde eğitimlerimizi devam ettireceğiz” diyen Aydın ayrıca 21 Ekim’de izin ve disiplin kurulları, 27 Ekim’de ise işçi sağlığı ve iş güvenliği kurulunun eğitimiyle programı sürdüreceklerini kaydetti.

 

Başkan Aydın, “Türkiye işçi sınıfının sorunlarının gündeme getirilmesi için, önümüzde ki aylarda, vergi dilimi ve asgari ücret ile ilgili bir etkinliğin yapılması içinde çalışmalarımızı sürdürme kararı aldık” diye konuştu.

 

genc-005.jpgEğitim; 21 Ekim’de izin ve disiplin kurulları, 27 Ekim’de ise işçi sağlığı ve iş güvenliği kurulu üyelerine yönelik devam edecek.

 

egitim-007.jpgEğitim, BMİS Genel Merkez Örgütlenme Uzmanı Erhan Delioğlu (ortadaki) tarafından verildi.

 

baskan-026.jpgNecmettin Aydın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.