Bizim halimiz ne olacak?

Bizim halimiz ne olacak?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında süresiz veya yılsonuna kadar süreli alınan yeni kararlar doğrultusunda durumu giderek zorlaşan esnaf gruplarının beklentileri de artmaya başladı.

 Gebze Kahveciler Odası Başkanı Barış Beşiroğlu sağlık için alınan tedbirlere ve hiçbir karara karşı olmadıklarını kaydedip buna karşın beklentilerini sıraladı. Beşiroğlu’nun talepleri arasında esnafa ekonomik destek ve vergi muafiyeti de yer aldı. Başkan Beşiroğlu açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

BİZİM HALİMİZ NE OLACAK?

“Sağlık için alınan hiçbir karara karşı değiliz. Tedbirlere evet, ancak bizim halimiz ne olacak? Daha önce getirilen kısıtlama tedbirleri kapsamında en büyük sıkıntıyı esnafımız yaşadı. Kuşkusuz yeni alınan kısıtlama tedbirleri kapsamında olumsuz etkilenecek olan kesim yine esnaf.

KAPANAN ESNAF İÇİN NAKDİ YARDIM

Alınan kararlar kapsamında esnaf özel olarak desteklenmelidir. Yeni alinan kararlardan olumsuz etkilenecek olan esnafımız ekonomik olarak desteklenmelidir. Hiç zaman kaybedilmeden iş yerleri kapanan esnafımıza ve yanlarında çalıştırdıkları personellere nakdi yârdim yapılmalı.

VERGİ VE PRİMLERDEN

MUAF TUTULMALIYIZ

Kira yardımının yani sıra elektrik, su doğalgaz gibi genel giderlerini karşılamak için her ay düzenli olarak belli oranda esnafımıza nakdi yardım yapılmalı. esnaf ve sanatkarlar kapalı oldukları bu dönemde SSK, BAĞKUR ve vergi ödemelerinden muaf tutulmalı...”

 

BELEDİYE MECLİSLERİ’NDE DE

GÜNDEME GETİRİLMEDİLER

Öte yandan Barış Beşiroğlu eylül ayında; Gebze Bölgesi’ndeki dört belediyenin meclis toplantılarının ardından yaptığı açıklamada belediye meclis toplantılarında dahi gündeme gelmediklerinden yakınmış..

bu ilçelerimizde gerek iktidar gerekse muhalefet partilerinin meclis üyelerince de, bir örnek hariç gündeme getirilmemelerinden ötürü sitem etmişti. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.