Bizim belediye kendi kendine yeter mi?

Bizim belediye kendi kendine yeter mi?

Çayırova Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Deniz Kolo kasım ayı olağan meclis toplantısında sadece belediyenin kaynakları ile belediyenin kendi kendine ne kadar yetebileceğine dair sunum yapılmasını istedi. Çiftçi aralık meclisinde yanıt verirse belediye başkanlığını hedefleyenlerin ufkunu açmış olacak

Çayırova Belediye Meclisi’nin kasım ayı olağan toplantısında İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Deniz Kolo belediyenin kaynakları ile belediyenin kendi kendine ne kadar yetebileceğine dair sunum yapılmasını istedi. Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi sözlü önergenin ardından pozitif veya negatif herhangi bir değerlendirmede bulunmadı.

YANITLARSA ADAYLARIN UFKUNU AÇACAK

Çiftçi aralık meclisinde Kolo’nun sözlü önergesine yanıt verirse belediye başkanlığını hedefleyenlerin ufkunu açmış olacak. Aday adayları ve/veya adaylar belediyenin ekonomik gücüne dair nitelikli bilgiyle, proje üretip gerçekçi vaatte bulunma fırsatı edinecek. Kolo önergesinde özetle şunları kaydetti:

MALİ SAYDAMLIK VE

HESAP VERİLEBİLİRLİK

“Geçtiğimiz ay stratejik plan görüşülürken 5018 sayılı kanuna göre kamu kaynaklarının etkili, verimli kullanımı diye girişte giriş yapılmıştı. Mali saydamlık ve hesap verebilirlik ilkeleri ön plana çıkmıştı…

KENDİ KENDİMİZE NE KADAR YETİYORUZ

Şunu merak ediyorum. Bizim kendi kendimize belediye olarak yeterliliğimiz ne kadar? Arsası arazisi ile kendi kaynaklarımız nedir? Biz belediye olarak devlet kaynakları haricinde kendi kendimize ne kadar yetiyoruz.

Haricinde, yeterlilik oranınız nedir? Muhasebe kayıtları vardır.

Sanayi bölgesindeyiz. Nüfus, gelişim arttı. Çayırova ekonomik olarak Türkiye’de sayılı ilçelerden, sanayi ilçesi. Açıklarsanız ilerleyen dönemlerde de Çayırova’nın ne kadar güçlü olduğunu, ekonomik olarak kendi kendine yetmediğini görürüz. Böyle bir sunum olursa seviniriz.”

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ve CHP Grubu adına Salih Işık’ın kendisinden önceki konuşmalarında Cumhuriyet, Atatürk ve İsrail’in Filistin halkına yönelik soykırım sınırlarına eren saldırısına dair görüşlerine katıldığını kaydeden Kolo ilaveten şunları söyledi:

BİR ARAYA GELMEK ZORUNDAYIZ

“Amerika’nın, Avrupa Birliği ve diğer süper güç olan ülkeler bu kriz anında Amerikan gemisini getirdiğine göre biz de Türk Milleti olarak şunu anlamalıyız: Daha büyüklerini biz de istediğimiz zaman karşısına koyup, dur dediğimiz zaman bu saldırılar duracak. Bu son olayların artık içimizde milli birliği sağlamalı. Bir an önce yapmamız gereken neyse yapmalıyız. Bağımsız Türkiye için askeri sivil ekonomik; hep bir araya gelmek zorundayız.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.