“Bize yalan söylediler”

 “Bize yalan söylediler”

 CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya, Çayırova Belediyesine yeni suçlamalarda bulnarak; “Belediye meclisinde gözümüzün içine baka baka...

 

CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya, Çayırova Belediyesine yeni suçlamalarda bulnarak; “Belediye meclisinde gözümüzün içine baka baka bize yalan söylediler.” dedi.

CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya dün, CHP Çayırova Belediyesi Meclis Üyeleri Halis Koç, Ata Savaş Durak, Kemal Karagül, Kadir Honca ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Türkiye’nin gündeminde seçim olduğunu ifade eden Selahattin Kaya, “Sayın Şevki Demirci’nin açıklamalarını paylaştım. Sayın Şevki Demirci eski başkan yardımcısı Refik Tartar ile ilgili olarak o satışları onaylıyor. Hukuk olarak bir sıkıntı yok. Etik olarak doğru olmadığını ifade ediyor. Bunları almamalıydı diyor ama verene bakmak gerek. Bu arsaların alımının tamamında encümen kararlarının altında Şevki Demirci’nin imzası var. Refik Tartar’ın bu arsaları almaya parası vardı. Taksitli alma imkânını kullandı diyor. Bu arsaların bankada hazır ise Refik Tartar taksitler geldiği zaman sadece bir ara taksidini yatırdı. Neden diğerini yatırmadı? Şevki Demirci’ye Refik Tartar’ın anlattığının doğru olmadığı ortaya çıkıyor.” Dedi.

BİZE YALAN SÖYLEDİLER

Benzin istasyonu olayına da değinen Kaya; “Benzin istasyonunun derenin içerisi diyor. Çayırova’nın girişi ana caddenin üzerinde. Küçük Sanayi yapılması karar alınan yerin ana girişinde. Küçük sanayi sitesinin girişinin olduğu yerde. Belediye meclisinde gözümüzün içine baka baka bize yalan söylediler. Park yeri olan arsa imar değişikliği ile benzin istasyonuna çevirdiler. Yaptığım tüm açıklamalar siyaseten değil tamamen bilgi ve belgeye dayalıdır. Mehmet Genç isimli birine ait bir arsa taşınarak o benzin istasyonuna taşınarak hissedarı oluyor.

AKP’LİLERİN HABERİ YOK

Mehmet Genç özel kalem müdür Cengiz Gürkan’ın halasının torunu 22 yaşındaki Akın Uyur’a satıyor. Akın Uyur belediyeye dilekçe ile başvurarak benzin istasyonu belediyeye ait yerin satışını istiyor. Belediye encümeni de Akın Uyur’a bu arsayı encümen kararı ile m2 700 TL’den bir kereye mahsus Akın Uyur’a satılıyor. Arsanın satıldığından AKP’li meclis üyelerinin dahi haberi yok. Şevki Demirci herkes arsa satın alabilir dedi. Refik Tartar’a verilen arsanın hisseleri hastane yapılacak yer Refik Tartar’ın derelerin aldığı arsalar taşınarak Akın Uyur ve Tartar arsalara ortak olmuşlardır.

BAZI KİŞİLERE RANT SAĞLANMIŞ

CHP olarak bu tür uygulamalara sonuna kadar karşı çıkacağız. Bu 2 kişiye ait bir şey değil. Bunun dışında aynı yöntemlerle Şekerpınar’da arsa bağışlanan kişiler var. Bu kişiler daha önemli kişiler rant sağlamış kişiler.  2014 yılından bugüne kadar Çayırova Belediyesinin yaptığı ihaleler 2 firmaya veriliyor. Binaları Darıca Belediye Meclis Üyesi Yasin Altay’ın ortak olduğu ve Çayırova Belediyesi meclis üyesinin kardeşinin ortak olduğu bir firma yapıyor.

SUÇ DUYURUSUDUR

Şevki Demirci kendisi bile ne yaptığını bilmiyor. Bugüne kadar Çayırova Belediyesi meclis üyelerinin tamamı 2 kültür merkezin Büyükşehir yaptı diye biliyordu. İhaleleri Çayırova Belediyesi yapmış. Kozlu İnşaat Çayırova’daki tüm kaldırımı bu firma yapıyor. 17 ihalenin 15’ni bu firma alıyor. Bu firma almış olduğu tüm ihalelerde hafriyatın m3 1 TL kalıbın m2 ise 1 TL yazıyor. Bu bir suç duyurusudur. Şevki Demirci’nin Timur Koç döneminde satılan 703 dönüm arsa ile ilgili olarak söylediği ispata davet ediyorum.” Dedi. Kaya ayrıca seçimlere hazır olduklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.