“Bizden taraf fedakârlık yapmaya hazırım”

“Bizden taraf fedakârlık yapmaya hazırım”

CHP Darıca İlçe Başkan adayı Kemal Taş, “Biz olan kim varsa, bizden taraf her zaman fedakârlık yapmaya hazırım” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongre süreci, 08 Kasım’dan sonra mahalle delegelerinin seçimi ile başlayacak. CHP Darıca İlçe Örgütü’nde de seçim heyecanı geçtiğimiz aylardan itibaren yaşanmaya başlarken adaylığını ilk açıklayan isimler arasında yer edinen İl Disiplin Kurulu üyesi ve Nene Hatun Mahalle Örgütü eski Başkanı Kemal Taş, “Biz olan kim varsa, bizden taraf her zaman fedakârlık yapmaya hazırım” dedi.
RAKİP OLARAK GÖRMÜYORUM 
CHP Darıca İlçe Örgütü’ne başkanlık için adaylığını acıkmayan Gökhan Aktaş ve Ozan Kurtuluş İlyasoğlu’nun birbirinden değerli dava arkadaşları olduğunu kaydeden Kemal Taş, “Aslı söylenecek olursa üçümüz de aday değil aday adayıyız. Kongre günü delegelerin yüzde 10’unun onayını alacak arkadaşlar, resmen aday olmuş olacak. Ben bu süreçte hiçbir aday arkadaşımı rakip olarak görmüyorum. Bu bir demokrasi yarışıdır ve kongremiz şölen havasında geçmelidir” diye konuştu.
ADAMA GÖREV DEĞİL GÖREVE ADAM
Kongrede parti delegasyonunun kararının açığa çıkması gerektiğine dikkat çekip delegasyonun alacağı her karara saygı duyduğunu kaydeden Kemal Taş, “İlçe başkanı ve yönetiminden öte, adama görev değil göreve adam seçilen bir kongre süreci geçirmemizi diliyorum. 
CHP KAZANMALI 
Bu kongre aynı zamanda önümüzdeki yerel seçimlere hazırlığın da başlangıcı olmalı. Örneğin bu yönetim süresince tüm mahallelerden ilçe örgütüne bilgi akışı sağlanmalı. Bu bilgiler bir havuzda toplanmalı ve yerel seçim döneminde adayımız için program haline getirilmeli. Ben değil biz mantığı ile, CHP’nin kazandığı bir kongreyi geride bırakmalıyız. Kişilerin kongre kazanması, parti ilerlemedikçe iktidara gelmediği sürece hiçbir şey ifade etmez” dedi.
PARTİ BÜYÜKLERİNE SAYGI
Yine bu kongre sürecinde parti büyüklerinin, eski başkan ve yöneticilerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Kemal Taş, “Eski başkan ve yöneticilerimizin, parti büyüklerimizin hepsine saygım var. Onların geçmişteki görev sürelerine atfen eleştirilmelerini doğru bulmuyorum. Aksine, bilgi birikim ve deneyimlerinden yararlanmamız gerekir. 
İLKELER DOĞRULTUSUNDA 
Şahsım adına; ilçe başkanlığına seçileyim veya seçilmeyeyim partinin ilkeleri doğrultusunda partime hizmet etmeyi sürdüreceğim. Örgütüm geriye çekilmemi isterse, bir kenara çekilmeyi de bilirim. Biz olan kim varsa, bizden taraf her zaman fedakârlık yapmaya hazırım” diye konuştu. Taş şöyle devam etti:
KİM VARSA CHP SAYESİNDE VAR
“ ‘Ben olmuyorsam parti olmuyor’ diyen kim varsa ne başkanlığa, ne yönetimlere, ne de başka makamlara aday olmasın. Şahsım ve ekip arkadaşlarım Nene Hatun Mahallesi’nde partimiz adına çalışmaları başlattığımızda ilk başlarda bir kişi bile bulamazken şimdi 10’larca, 100’lerce kişi varsa bu bir emeğin sonucudur. Ama şahsım dâhil olmak üzere her kim varsa, bu CHP sayesindedir. Önceliğimiz partiyi yukarılara çıkarmak, iktidara taşımak olmalıdır. Parti yükseldikçe kişiler de partiyle beraber yükselecektir.”
EMEK ÖN PLANDA TUTULMALI 
Kasım ayından itibaren başlayacak mahalle delege seçimlerine de değinen Kemal Taş, bu seçimlerin blok listeyle yapılmasından yana olduğunu söyledi. Delegeler belirlenirken önceliğin emeğe verilmesi gerektiğini kaydeden Kemal Taş, “Parti için çaba ve emek sarf eden, mücadele eden kişilerin delege seçilmesi gerektiğini savunuyorum. Bu da blok listeyle gerçekleşecek delege seçimleriyle sağlanır” dedi.
SALDIRIYI KINIYORUM
Darıcalı Şehit Tahsin Sarıtosun’un cenaze namazında CHP’li yöneticilere yapılan saldırıyı ve CHP çelenklerinin parçalanmasını da kınayan Kemal Taş konuya dair şunları söyledi: “Öncelikle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına ve tüm milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Şehidimiz Tahsin Sarıtosun’un cenazesinde CHP’li yöneticilere yapılan saldırıyı ise kınıyorum. Bu tür saldırılarda bulunanlar şunu bilmeliler ki bu tür davranışlar toplumu gerer ve saldırıda bulunan kişiler her ne kadar aksi yönde görüş ifade etse dahi terör örgütünün amacına yönelik hizmet etmiş olur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.