Bıyık yine aday olursa  meclisi zorlayacak

Bıyık yine aday olursa meclisi zorlayacak

Darıca Osmangazi Muhtarı ve muhtarların başkanı Kenan Demirbaş; 01 Kasım’da CHP ve MHP ile AKP ilçenin başkanlarını dernek yönetimiyle ziyaret edip, “Hayırlı olsun” dedi. Bir gün sonraki belediye meclisi sonrası gazetemize konuştu: “Muhtarlığa aday değilim. Muzaffer Bıyık yine aday olursa, meclise adayım.”

Darıca’nın Osmangazi Mahallesi’nde üç dönem üst üste seçilerek 15 yıl muhtarlık yapan Darıca Muhtarlar Derneği Başkanı Kenan Demirbaş bu dönem aday değil. Şayet AKP, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ı yine aday gösterirse BM’ye aday adayı olacak

AKP DARICA’DA İLK MECLİS

ADAY ADAYININ ŞARTI VAR

muhtar-3-1.jpg

AKP Darıca’da ilk meclis üyesi aday adayı; aday adaylığını belediye başkan adayı şartıyla açıkladı. Darıca’nın Osmangazi Mahallesi’nde üç dönem üst üste seçilerek 15 yıl muhtarlık yapan Darıca Muhtarlar Derneği Başkanı Kenan Demirbaş bu dönem aday değil. Dernek başkanlığı da yerel seçimle birlikte, sona erecek. Şayet AKP, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ı yine aday gösterirse Belediye Meclisi’ne aday adayı olacak…

muhtar-2-1.jpg

Darıca Belediye Meclisi’nin kasım ayı olağan toplantısını yerinde takip eden ve ardından sohbet esnasında Başkan Bıyık’a keyifle eşlik eden Demirbaş, “Muhtarlığa yeniden aday mısınız?” sorumuz üzerine özetle, “Dürüstlüğüne, çalışkanlığına güvendiğim Belediye başkanımız Muzaffer Bıyık, AK Parti’den yine aday gösterilirse belediye meclisi için resmi başvuruda bulunacağım” dedi. Günümüz koşullarında resmi başvuru yapmamış, belediye başkanı adayı şartlı AKP Darıca Belediye Meclisi aday adayı Demirbaş’a, “AKP, belediye başkanlığı için başka aday gösterirse ne yaparsınız?” şeklindeki sorumuzu kısa ve net, “Meclise aday olmam” diye yanıtladı.

Kenan Demirbaş, aynı zamanda Darıca Muhtarlar Derneği Başkanı. Dernek sosyal medya kayıtlarına göre meclisten bir gün önce

ziyaret-3-2.jpg

AKP’de Başkan Ufuk Acay’ın istifası sonrası ilçe başkanlığını üstlenen Köksal Akçay

ziyaret-2-1.jpg

14 Ağustos 2023’teki kongrede CHP İlçe başkanlığına seçilen Hüseyin Cihan Özaltan

ziyaret-1.jpg

28 Ağustos 2023’teki kongrede MHP ilçe başkanlığına seçilen Mustafa Yıldırım ve yönetim kurullarına konuk olarak hayırlı olsun dileklerini iletti.

KONGREYE GİDİLMEYEBİLİR

2024’ün mart ayındaki yerel seçim günü, daha önceden istifasını vermemesi halinde dernek başkanlığındaki son günü olacak. Demirbaş’ın istifasından ötürü yönetim düşmeyecek olmasından sebep dernek yeni bir kongreye gitmeyecek. Yönetim kurulu üyeleri Sıddık Topal, Nevzat Aytekin, Fuat Yaşar ve Cemal Özdemir yerel seçim sonrasında da muhtarlıklarını sürdürürler ise kendi aralarından birini başkanlığa seçecek. Yönetimde bir kişilik boşluk ise, yönetim kurulu yedek üyelerinin birinci sırasındaki muhtar tarafından, o da yine muhtarlığı sürdürmesi halinde doldurulacak.

12 ADAY VAR: 5 BİN

OY ALAN ADAY SEÇİLİR

Kenan Demirbaş, 2019 yerel seçimlerinde bir adayla yarışmış. Mahallede -yuvarlama- 18 bin seçmen sandığa giderken Demirbaş göreve 14 bin oyla seçilmiş. Bu dönemse Demirbaş’ın azalarından Bilal Kır dahil olmak üzere 12 muhtar adayı var. Süreç içinde sayı daha da artabilir. Mahallenin nüfusu geride kalan beş yılda neredeyse ikiye katlanırken seçmen sayısı da 30 bine yükseldi. Demirbaş’ın tahminine göre 12 adaylı yarışta 4-5 bin aralığında oy edinen aday, ipi göğüsler.

muhtar-1-1.jpg

1963, Karabük doğumlu Kenan Demirbaş, evli ve iki çocuk babası. Muhtarlık öncesi kendi adına çalışmış. Emekliliği sonrası muhtarlığa aday olmuş. Geride kalan 15 yıllık süreçte belediye dahil olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının mahalleye hizmeti için çabalayan Demirbaş bu süreçte kendisini en çok sevindirenin mahalleye kurulması için aracılık ettiği ve kurulumunu sağladığı, aile sağlık ocağı olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.