Bıyık özür dilemeyince CHP Grubu meclisi terk etti

Bıyık özür dilemeyince CHP Grubu meclisi terk etti

Darıca BM’de CHP Grubu, Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ı bir süre önceki Kılıçdaroğlu paylaşamı için özre davet etti. Bıyık özür dilemeyince meclis toplantısını terk etti

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın geçtiğimiz günlerde sosyal medyada,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracını (TİHA) imza töreni ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğraflarının yar aldığı ‘’ Gazoz olma efsane ol’’ paylaşımına CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş’tan ilk yanıt  “Vatandaşın parasıyla 1 milyon 150 bin TL’ye giriş kapısı yaptırdığınız hayali mesire alanı gibi mi?Düşürdüğünüz gazoz kapaklarınızın fotoğraflarını da buraya bırakıyorum” şeklindeki sosyal medya paylaşımı ile gelmişti.

ÖZER DİLEMESİ İSTENDİ

Bıyık’ın o paylaşımına tepki Darıca Belediye Meclisi’nin eylül ayı olağan toplantısında da sürdü. CHP Grubu, Başkan Bıyık’tan özür dilemesini istedi. Başkan Bıyık ise özür dilemezken sosyal medya hesabını yönetenleri sert bir dille uyardığını söylemekle yetindi. Bunun üzerine Darıca Belediye Meclisi CHP Grubu üyeleri toplantıyı terk etti. CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş meclis toplantısı sonrası Darıca Belediye binası önünde belediye meclis üyeleri ve partililer ile birlikte bir basın açıklamasında bulundu.

AYRIMCILIK BÖLÜCÜLÜK YAPILMIŞTIR

Bir belediye başkanının tüm kentin belediye başkanı olduğunu hatırlatan CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş özetle, “Başkan Bıyık paylaşımı yapan sosyal medya hesabı yöneticilerini sert bir dille eleştirdiğini söylemesine rağmen o paylaşımdan özür bekledik, dilemedi. Meclis grubu olarak protesto hakkımızı, meclisi terk ederek kullandık. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili bu paylaşımı kınıyoruz. Darıca’da yaşayan her yurttaş üzerinden ayırımcılık, bölücülük yapılmıştır.Her tür olumlu iş ve atılımdan, çabadan mutluluk ve onur duyarız. Bizler CHP Grubu olarak sadece özür bekledik. Yerine getirilmedi. CHP ailesi, grubu olarak tutumunu kınıyoruz. Özür bekliyor, internet sayfasından kaldırmasını bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.