Bitcoin ve Ethereum Yeni Haftaya Güçlü Başladı

Bitcoin ve Ethereum Yeni Haftaya Güçlü Başladı

Kripto para dünyası, Bitcoin ağında gerçekleşen ve merakla beklenen halving işlemi sonrası yeni bir döneme adım attı. Bitcoin, bu önemli olayın ardından 65.000 dolarlık psikolojik sınırı aşarak haftaya güçlü bir başlangıç yaptı. Ethereum da benzer bir ivme göstererek 3.200 dolar bandını test etti.

Bitcoin Halving Detayları ve Piyasa Etkileri
Bitcoin ağında, madencilerin ödüllerinin yarı yarıya düşürüldüğü halving işlemi başarıyla tamamlandı. Bu, her 210,000 blokta bir gerçekleşen ve Bitcoin'in arzını kontrol altında tutan bir mekanizma. Halving sonrasında, Bitcoin madencileri artık blok başına 3,125 BTC kazanacaklar. İşlem ücretleri konusunda da büyük bir değişim yaşandı; önceden 128 dolar olan ortalama işlem ücreti, halving sonrası 10 dolara düştü.

Altcoin'lerde Son Durum
Altcoin piyasasında da hareketlilik devam ediyor. Ethereum'un hafta sonu işlemlerinde gösterdiği pozitif performans, yeni haftada da devam ediyor ve %2,5'lik bir artışla 3.200 dolara ulaştı. İlk 100 kripto para birimi arasında, NEAR ve LINK gibi altcoin'ler dikkat çeken yükselişler sergiledi.

Piyasa Genelindeki Finansal Göstergeler
Toplam kripto para piyasası değeri son 24 saatte %1,75 artışla 2,44 trilyon dolar seviyesine ulaştı. Ancak, 24 saatlik ortalama işlem hacmi 63 milyar dolar ile nispeten düşük kaldı. Kripto para korku ve risk iştahı endeksi ise 63 puanla risk iştahının yüksek olduğu bölgeye geri döndü.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.