Bisiklet turu nefes kesti

Bisiklet turu nefes kesti

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Bursa-Kartepe etabını Avusturyalı sporcu Felix Grossschatner birincilikle tamamladı.

Valerio Conti ikinciliği, Merhawi Kudus ise üçüncülüğü elde etti.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 15836 kilometrelik Bursa-Kartepe etabı tamamlandı. Saat 11.50’de Bursa Heykel Tarihi Valilik Binası önünde verilen startta bisikletçiler Kartepe'ye ulaştı. 55'inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Türkiye Turu'nun (Tour Of Turkey) 158.6 kilometrelik Bursa-Kartepe tırmanış etabını Bora Hansgrohe Takımından Felix Grossschartner 4 saat 17 dakika 13 saniye ile kazandı. Etap ikinciliğini Valerio Conti, Merhawi Kudus ise üçüncülüğü elde etti. Etapta dereceye giren sporculara ödüllerini Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan verdi. Ödül töreninin ardından organizasyon komitesi podyuma çıkarak şehit askerler için Türk Bayrağı açtı.

SİS VE KAR ETKİLEDİ

Kartepe bölgesinde zaman zaman yağan kar ve sis sonucu etabın kısaltılmasına karar verildi. Finiş yeri zirveden 4 kilometre aşağıdaki Esentepe bölgesine alındı. Bisikletçiler 1300 metredeki finiş alanına gelebilmek çok zorlaşan doğa şartları ile mücadele etmek zorunda kaldı.

CONTİ’YE MADALYASINI
BÜYÜKAKIN VERDİ

Zorlu hava şartlarında tamamlanan yarışı Bora Hansgrohe takımından Felix Grossschartner 4 saat 17 dakika 13 saniye ile kazanırken, etap ikinciliğini Valerio Conti, Merhawi Kudus ise üçüncülüğü elde etti. Bisikletçiler bin 300 metredeki finiş alanına gelebilmek çok zorlaşan doğa şartları ile mücadele etmek zorunda kalırken etap ikinciliğini elde eden Valerio Conti’ye madalyasını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr Tahir Büyükakın verdi. 

KENT MARKASINA BÜYÜK BİR KATKI SUNMUŞTUR

Ödül töreni sonrası bir açıklama yapan Başkan Büyükakın, Spor Şehri Kocaeli markasını bütüncül bir bakış açısıyla baktıklarını dile getirerek, “Etkinlikler Şehri Kocaeli” hedefimizin bir örneği olan 55. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turuna katılan tüm sporcuları kutluyorum. Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde Spor ve Gençlik Bakanlığımızın katkılarıyla gerçekleşen organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyor, Bakanlığı'mızla Türkiye Bisiklet Federasyonu'na, emniyet teşkilatına ve Büyükşehir Belediyesi çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Kocaeli, şehrin paydaşlarıyla birlikte 365 gün etkinlik şehri vizyonunun güzel bir örneği bu spor organizasyonu kent markasına da büyük bir katkı sunmuştur” ifadelerini sarf etti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.