Birleşik Metal-İş'ten Kanada'da ki emekçilere destek

Birleşik Metal-İş'ten Kanada'da ki emekçilere destek

  Birleşik Metal-İş Sendikası'nın iki yıldır örgütlenmek için mücadele ettiği Crown fabrikası çalışanları, Kanada'da ki işçilerin grevine...

 

 

Birleşik Metal-İş Sendikası'nın iki yıldır örgütlenmek için mücadele ettiği Crown fabrikası çalışanları, Kanada'da ki işçilerin grevine destek verdi. Fabrikanın önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına Birleşik Metal-iş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Örgütlenme Daire Başkanı Özkan Atar, Kanada'daki Birleşik Çelik-İş sendikası üyesi ve fabrika işçisi Michael Cruttenden, sendikaya bağlı işçiler, fabrika işçileri ve diğer fabrikadaki işçiler destek verdi. İşçiler fabrika önünde ellerinde Türkçe ve İngilizce pankartla Kanada'daki işçilere destek verdi. 
 
AYNI SALDIRILARLA
Genel başkan Serdaroğlu, “Dünya'nın her tarafında işçiler aynı saldırılarla karşı karşıyalar. Yasal hakları olmalarına rağmen sendikalaşmanın önüne geçiliyor. Bunun en önemli örneklerinden bir tanesi de Crown fabrikalarında yaşanıyor. İşveren olmak, holding olmak, çok para kazanmak kimseye işçi haklarını çiğnemeyi haklı göstermez. Kanada'daki işçiler yıllardır o fabrika için alınterlerini döküyorlar” diye konuştu. 
 
BİZİM DE ÖNÜMÜZE GELECEK 
Serdaroğlu, “Bizler 2 senedir bu fabrikada örgütlenmemize rağmen toplu iş sözleşmesini yapamadık. Yerel mahkeme bizim lehime sonuç vermesibe rağmen, işveren durumu Yargıtay'a götürdü. En kısa zamanda Yargıtay'dan olumlu karar gelip toplu iş sözleşmesini imzalayacağız. Önümüzdeki günlerde işçilere daha da yüklenecekler. Kanada'da yapılanlar bizim de önümüze gelecek” dedi. 
 
HEP YANINIZDA OLACAĞIZ 
Genel başkan Serdaroğlu, devam ederek “İşçilerin çok daha mücadeleye ihtiyacı var. Bu bir başlangıçtır. Herkes yaptığı hatayı görmeli ve yaptığı hatadan vazgeçmelidir” diye konuştu. Birleşik Çelik-İş sendikası üyesi Michael Cruttenden, “Kanada'daki işçiler gibi sizler de mücadele ediyorsunuz. Sizin için ne kadar zaman gerekiyorsa Kanada'daki dostlarınız hep yanınızda olacak” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.