Birleşik Metal İş “Vicdan ve Adalet Nöbeti”ne katılacak

Birleşik Metal İş “Vicdan ve Adalet Nöbeti”ne katılacak

İş cinayetlerinde hayatını kaybeden işçilerin aileleri “Vicdan ve Adalet Nöbeti”ne her ayın ilk pazar günü Galatasaray Meydanı’nda devam...

İş cinayetlerinde hayatını kaybeden işçilerin aileleri “Vicdan ve Adalet Nöbeti”ne her ayın ilk pazar günü Galatasaray Meydanı’nda devam ediyor.

Birleşik Metal-İş Sendikası, iş cinayetlerinde hayatını kaybeden işçilerin ailelerinin adalet arayışına destek vermek için 1 Nisan’da 71’incisi yapılacak olan “Vicdan ve Adalet Nöbeti” eylemine katılacak.

Soma, Ermenek, Torunlar, Davutpaşa, MarmaraPark ve daha niceleri. Her gün patronların kar hırsı ve alınmayan önlemler nedeniyle en az 6 işçi iş cinayetinde hayatını kaybediyor. Meslek hastalıkları nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise bilinmiyor.

Tedbirsizlik, denetimsizlik işçilerin ölümüne, sakat kalmasına neden oluyor. Patronlardan hesap soran yok, adalet vicdanları rahatlatmıyor. Aileler acıları ile baş başalar. İşçi yakınları adalet yerini bulsun, başka iş cinayetleri olmasın diye mücadelelerine inatla devam ediyorlar.

28 Nisan yaklaşırken Sendikamız, ailelerin de talebi olan 28 Nisan gününün “İş Cinayetlerinde Hayatını Kaybedenleri Anma ve Yas Günü” olarak ilan edilmesi ve iş cinayetleri son bulması için, iş cinayetlerinde yakınlarını kaybeden ailelerin mücadelesine destek verecektir.

Basına ve duyarlı kamuoyuna duyurulur.

Tarih:    1 Nisan PAZAR

Yer:       Galatasaray Lisesi önü/TAKSİM

Saat:     13.00

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.