Birleşik Metal-İş Sendikası’nda  Necmettin Aydın yeniden seçildi

Birleşik Metal-İş Sendikası’nda Necmettin Aydın yeniden seçildi

DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 Nolu Şubesi'nin olağan genel kurulunda mevcut başkan Necmettin Aydın yeniden seçildi.

DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2Nolu Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu bugün gerçekleştiriliyor. Darıca Elit Otel'de gerçekleştirilen genel kurula DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar, Genel Sekreteri Ali Çeltek Genel Mali Sekreteri Ali Gündüz, Genel Örgütlenme Sekreteri Fehmi Elmacı, Genel Eğitim Sekreteri: Özcan Atmaca, Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik, Bursa Şube Başkanı Gökhan Aydın, İstanbul 1Nolu Şube Başkanı Can Emrah Ülgü, Gebze 2Nolu Şube Başkanı Necmettin Aydın, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Gebze İlçe Temsilcisliği Yürütme Kurulu Başkanı Tanfer Yeşiltepe, Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2Nolu Şubesi'nin işyeri temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

NEREDE GREV VE DİRENİŞ VARSA ORADA OLDUK

Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2Nolu Şubesi Başkanı Necmettin Aydın yaptığı konuşmada,, "Buradan bir kez daha dile getirmek isterim ki sendikalar asgari ücretin artırılması ve vergi oranlarının düşürülmesi için Mehmet Şimşek'in açıkladığı Orta Vadeli Programın uygulanmaması için mutlaka biran önce hareketa geçmelidir. 2023-2024 yıllarında sendika olarak nerede bir direniş, bir grev ve bir mağduriyet olduysa orada olduk. En çok grev ve direnişler bu bölgede oldu. Patronlar ve işçi sınfının gözü kulağı bı bölgede. O nedenle bizler üzerimizdeki bu ağır sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz" dedi.

MÜCADELEDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

Ardından DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar konuşarak, "Önümüzdeki hafta içerisinde 15-16 Haziran büyük işçi direşimizin yıldönümünü kutlayacağız. Uluslararası Çalışma Örgütü Konferansı Cenevre'de gerçekleşti. Konferansa konfederasyonumuz adına yöneticiler katıldı. Ülkemiz ne yazık ki Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu raporuna göre dünyada işçi haklarının sendikal hak ve özgürlükleri bakımında en kötü 10 ülke arasında olduğu açıklandı. Bu bizlerin içini kanatan bir durum. Vergide adaletle ilgili olarak 1 Mayıs öncesi tüm sendikaları ve bir dizi STK'ları ziyaret ettik. Bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sendikaya emek veren ve emekli olan şube yöneticilerine teşekkür plaketi verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.