Birleşik Metal-İş Gebze şubesine  silahlı saldırı

Birleşik Metal-İş Gebze şubesine silahlı saldırı

GEBZE ŞUBESİ KURŞUNLANDI: **DİSK/ Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi’ne kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kurşunlandı.  DİSK/...

GEBZE ŞUBESİ KURŞUNLANDI:

 **DİSK/ Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi’ne kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kurşunlandı.

 

 

DİSK/ Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin Osman Yılmaz Mahallesi Atatürk Caddesi Kirmane Apartman No: 48 kat 4 adresinde bulunan yerine kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce dün akşam kurşunlandı. Yaşanan olayla ilgili olarak DİSK/ Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi Başkanı Necmettin Aydın dün bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Sendika binasında düzenleyen Necmettin Aydın, “Üzücü bir olayla karşı karşıyayız. Kroman Çelik Fabrikası’nda çalışan ve sendikamızın işyeri baş temsilcisi olan Temel Özcan isimli şahıs geçtiğimiz cumartesi günü sendikamızı geldi. Kendisi bana çalıştığı fabrikadan ayrılmak istediği söyledi.

İŞÇİLERİ TEHDİT ETMİŞTİ

Bende kendisine fabrika yönetimi ile konuşup alacağı tazminatı aşağı yukarı ne kadar olacağını söyledim. Pazartesi günü fabrikadaki ilgili müdürle konuştum. Fabrikadaki müdür de alacağı tazminatın miktarını Temel Özcan’a söyleyince bu şahıs bu miktarın az olduğunu söylemiş.  22 Mart’ta bu kişinin tüm hakları verilerek iş hakkı sözleşmesi sonlandırıldı. İşten çıkan bu kişi daha sonra fabrika önüne giderek diğer işçileri de tehdit etmeye başladı. Bunun üzerine sendika olarak bizler fabrikaya giderek işçilere yaşanan süreçle ilgili olarak bilgi verdik. Temel Özcan dün gece silahla sendikamızın camlarına ateş etti. Sabah saatlerinde de yine sendikaya gelerek burada çalışan arkadaşımızın başına silah dayayarak tehdit ederek olay yerinden kaçmıştır. Bu şahsın hak ettiği cezayı alması için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

 

Haber:  Hanifi Surun

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.