Biri kesin diğeri olası iki  ittifaktan çölyak ittifakı

Biri kesin diğeri olası iki ittifaktan çölyak ittifakı

Emine Akbulut Otlu başkanlığındaki Çayırova Glutensiz Yaşam Derneği’nin Glutensiz Makarna Etkinliği, Çayırova’da yerel seçime doğru biri kesin diğeri olası iki ittifakın içindeki siyasetçileri, çölyak ittifakında bir araya getirdi. Kadın emeği yoğun etkinliğe AKP’li Habibe Yıldırım Çırak ve Gelecek’ten Serap Çakır da katıldı. AKP İlçe Başkanı, CHP başkan yardımcısı ile temsil edildi

Çayırova Glutensiz Yaşam Derneği ve İstanbul Avrupa Yakası Çölyak Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen glutensiz makarna şenliği etkinliğinde dernek üyeleri ve konuklar buluştu. Etkinlik gerek Çayırova gerek Gebze Bölgesi’nde yerel seçime doğru biri kesin diğeri olası iki ittifakın içindeki siyasetçileri, çölyak ittifakında bir araya getirdi.

foto-colyak-72.jpg

Kadın emeği yoğun etkinliğe 28 Mayıs seçimleri sonrası da varlığını genişleterek koruyan Cumhur İttifakı’nın çatı partisi AKP’den Gebze Kadın Kolları Başkanı Habibe Yıldırım Çırak ile dağılan Millet İttifakı bileşenlerinden;

colyak-9.jpg

Darıca’da ittifak sağlanmaması halinde Gelecek Partisi’nden Darıca Belediye Başkan adaylığı neredeyse kesin ihtimalli Serap Çakır da katıldı.

foto-colyak-13.jpg

Yenimahalle Cumhuriyet Parkı’ndaki etkinlik Gebze Bölgesi’ndeki çölyak hastalarının yanı sıra bölge halkı tarafından büyük ilgi gördü. Etkinliğe Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ile birlikte siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri de katıldı.

colyak-5.jpg

Çayırova Glutensiz Yaşam Derneği Başkanı Emine Akbulut Otlu etkinliğin açılışında yaptığı kısa konuşmada gerek çölyak hastalığı ile ilgili farkındalık oluşturmak, gerek çölyak hastalarına psikolojik destek için üç ay gibi kısa bir sürede derneğin açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi. Otlu derneğin konuya dair eğitimler verdiğini ve çölyak hastalıklarının gıda ihtiyaçlarını karşıladığını kaydetti. Etkinliğin arka planında Çayırova Belediyesi’nin büyük emeği olduğunun da altını çizen Otlu tüm konuklarına katılımlarından ötürü teşekkür etti.

colyak-4.jpg

Otlu’nun ardından mikrofon alan Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, çölyak hastalığı konusunda bölgenin bilinçlenmesi adına bütün çabayı göstereceklerini belirtirken etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara da teşekkürlerini iletti.

foto-colyak12.jpg

İstanbul Avrupa Yakası Çölyak Derneği kurucusu ve yönetim kurulu üyesi Selda Han ile konu uzmanı Elif Uzun çölyak hastaları ve ailelerinin merak ettiği konularda sorularını, onlarla sohbet ederek yanıtladı.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılan siyasi partiler ve derneklerin başkanları, çölyak için farkındalık konusuna dair sohbet etti. El birliği ile bu konuya daha çok dikkat çekilmesi gerekildiğini belirten konuklar bu tarz etkinliklerin daha fazla gerçekleşmesi için çaba gösterilmesi konusunda hemfikir oldu.

Etkinliğe Başkan Çiftçi, Çırak, Çakır, Han ve Uzun’un yanı sıra Şanlıurfa’dan kısa adı ŞUPKU olan Şanlıurfa Fenilketonüri Derneği Başkanı Mustafa Destici ile birlikte

colyak-8.jpg

Çayırova Belediye Başkan Yardımcıları Avukat Sadettin Arıkboğa ve Kenan Tuzcu ile AKP’li belediye meclis üyeleri Burak Fidan, Muhsin Ateş ve Metin Demirci;

foto-colyak-20.jpg

AKP Çayırova İlçe Başkanı Erhan Sarıdede ve partili yöneticiler,

foto-colyak-10.jpg

CHP Çayırova İlçe Başkan Yardımcısı Aziz Kılınç, Gelecek Partisi Çayırova İlçe Başkanı İbrahim Fazlıoğlu, Kocaeli Kadın Şairler Derneği Başkanı Hacer Alioğlu Yakuti, Gebze Samsunlular Derneği Başkanı Şakir Töngel de katıldı.

Haber: Enes Şahin DEMİR

colyak-1.jpg

Yenimahalle Cumhuriyet Parkı’ndaki etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

colyak-6-kopya.jpg

Etkinlik bünyesinde gerçekleşen canlı müzik ve palyaço gösterisi şenliği renklendirdi. Çocuklar palyaço gösterisinin tadını çıkarırken yetişkinler de canlı müzik dinleyerek keyifli dakikalar yaşadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.