Biraraya geldiğimizde yasaları biz yaparız

Biraraya geldiğimizde yasaları biz yaparız

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Gebze’de partililer ve işçilerle bir araya geldi. 15-16 Haziran büyük işçi yürüyüşünün kendilerine yol gösterdiğini kaydeden Baş, “Bir araya geldiğimizde yasaları biz yaparız” dedi

tip-104.jpg

 

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, 15-16 Haziran 1970 büyük işçi yürüyüşünün 51’nci yıldönümünde TİP Gebze İlçe Örgütü tarafından düzenlenen toplantıya TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu ile birlikte katıldı.

tip-103.jpg

1970 yılındaki büyük işçi yürüyüşünün 51’nci yıl dönümünde gerçekleşen etkinlikte konuşan Baş, “15-16 Haziran bize yol gösterdi. Biz bir araya geldiğimizde, yasaları biz yaparız. Yasaları patronlar yaptığı için biz her gün kaybediyoruz. Bu değişmediği sürece, Türkiye’de hiçbir şey değişmez. Bu kadar patron partisinin olduğu yerde, bir de memleketin yüzde 99’u için çalışan işçi partisi olsun” dedi.

İşçi sınıfının, “Benim siyasetle işim olmaz” algısını yıkmasını gerektiğini kaydeden Baş, “Biz diyoruz ki işçi sınıfı örgütlenecek. Siyasete müdahil olacak. Bu beşli çeteden, patronlarından, yandaşlarından, halkın parasını çalan herkesin kursağından çekip çıkartacağız. Hepsini kamulaştıracağız. Hırsızlığı yapandan da, yardım eden de hesap soracak, hepsini halka dağıtacağız. İşçi sınıfının yüzde 99’u temsil ettiğine ve artık yeter deme zamanı geldiğine inanıyoruz” dedi.

tip-101-001.jpg

Gebze’de Antik Kafe’de düzenlenen toplantıda sunumu CHP Gebze İlçe yönetiminden Nejla Dolaşık üstlendi.

tip-109.jpg

Toplantıya CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve eski İlçe Başkanı Recep Dursun, il yöneticisi Hikmet Koçoğlu ve İsmail Sungur, HDP Gebze İlçe Başkanvekili Menderes Yıldız ve Dilovası İlçe Eşbaşkanı Kadir Demir, Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır, Gebze EYT Derneği Başkanı Nuh Erdoğan Erdoğan da katıldı.

tip-107.jpg

TİP Darıca İlçe Başkanı Ömer Kara’nın açış konuşması ve Fatih Güçer’in şiirinin ardından TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu söz aldı.

HELALLEŞMEYECEK HESAPLAŞACAĞIZ

 

tip-106.jpg

Mengüllüoğlu, “51 yıl sonra bugün böylesine heyecanlı, içten, hem de pandemi koşullarında toplanabilmek Türkiye’de en önemli hareketin işçi ve gençlik olduğunun göstergesi. Yolun sonuna geldik. Ya ülkeyi uçurumun kenarından kurtaracak ya da hep beraber o çukura düşeceğiz” dedi. Ülkenin kaderinin sadece mevcut iktidarın çöküşünden geçmediğini, sistemin alaşağı edilip yerini özgürlükçü, eşitlikçi bir sistemin alması gerektiğini kaydeden Mengüllüoğlu, Meclisi sokağa, sokağı meclise taşımadıkça iktidarın gitmesinin nihai çözüm olmadığını biliyoruz. Biz öyle ya da böyle onurlu mücadeleyi örgütleyeceğiz. Yargılanmalarını sağlayacağız. Helalleşmeyecek, hesaplaşacağız” dedi.

GEÇMİŞTEN HİÇ UTANMADIK

Mengüllüoğlu’nun ardından söz alan TİP Genel Başkanı Erkan Baş sözlerine, etkinliğe emek verenlere ve konuklara teşekkür ederek başladı. Şöyle devam etti: “15-16 Haziran büyük işçi yürüyüşünün 51’nci yıldönümünde, o arkadaşlardan devraldığımız bayrağı yükseltmek için buluştuk. Biz geçmişte yaptığımız hiçbir şeyden utanmadığımız için her yıldönümünde yan yana gelme onurunu, mutluluğunu yaşıyoruz. 100 yıllık mücadele tarihinden söz ediyoruz. Toplu iğne başı kadar bizi utandıracak, yüzümüzü yere eğecek tek bir davranışımız yok.

İŞÇİLER BİRLEŞTİ Mİ, OYUN BİTTİ

15-16 Haziran’ın Türkiye işçi tarihinin en önemli yanı; işçi sınıfı bağımsız olarak bir araya gelip birleşti mi, oyun bitti. Ondan sonra sadece işçi sınıfı konuşur. Bu alçakların, patronlarının amaçladığı bizim devrimci örgütlerimizi dağıtmaktı. Teslim almaktı. Burjuva, patron; işçi sınıfı yalnız kalırsa her istediğimi yaptırırım. 15-16 Haziran işçi sınıfının örgütlü davranmasına karşın burjuvanın onları örgütsüzleştirme planıdır. 15-16 Haziran’da bu püskürtüldü. Ancak işçi sınıfı örgütlenmesine düşmanlıkları planlı olarak devam etti.”

TEKEL VE GEZİ DÖNEMİNDEYİZ

Ankara’da Tekel işçilerinin direnişiyle Gezi eyleminin iktidarları korkuttuğunu, çok rahatsız ettiğini kaydeden Baş, “TİP olarak biz hala bu dönemde olduğumuzu düşünüyoruz. İşçi sınıfının bu iktidardan kurtulmasının yolu işçi sınıfının bağımsız hareket etmektir. Kim ki bu iktidardan kurtulacağına inanıyor. Komşusuna, arkadaşına güvenecek. Kahramanlara ihtiyacımız yok. Bugüne kadar edindiğimiz deneyimle, kurtuluş kaderimizi kendi elimize almaktır aslolan” dedi.  

SÖZÜMÜZ YERDE KALMAYACAK

Türkiye’de yaşanan bütün sorunların temelinde küçük azınlığın mutluluğu için işçi ve emekçilerin sömürülmesi yattığına dikkat çeken Baş, “Türkiye’deki yüz liranın 47 lirasını tepedeki yüzde 1 alıyor. Kalanı yüzde 99 paylaşıyor. O paylaşımda da, yüzde 99’u birbirinden ayrıştırıp düşman ediyor” dedi. Soma’daki maden faciasının ardından bir kişiye verilen 20 yıllık cezayı da eleştiren Baş sözlerini, “15-16 Haziran’da açılan yolun sonuna kadar gidecek, işçi sınıfının sözünü yerde bırakmayacağız” diyerek tamamladı.

 

tip-110.jpgtip-108.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.