Bir Tepki de Dalkılıç’tan geldi

Bir Tepki de Dalkılıç’tan geldi

 Dilovası Kurucu Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Dilovası Belediye Başkan adayı Ercan Dalkılıç, son günlerde ülke gündemini meşgul eden,...

 

Dilovası Kurucu Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Dilovası Belediye Başkan adayı Ercan Dalkılıç, son günlerde ülke gündemini meşgul eden, dershanelerin kapatılması ile ilgili taslak metninin son derece yanlış bir uygulama olduğunu söyleyerek konu ile ilgili açıklamalar yaptı.

 

 

Dilovası CHP Belediye Başkan Adayı Ercan Dalkılıç’tan geldi. Dalkılıç’ın açıklaması; “Son günlerde Ülke gündeminden düşmeyen ve iktidarın dershaneler ile ilgili hazırladığı yasa taslağı, ülkemiz yarınlarda teslim edeceğimiz çocuklarımızı ciddi anlamda etkileyeceği kuşkusu yaşamaktayız. Dershanelerin kapatılıp özel okula çevrilmesi var olan yaramızın daha da derinleşeceği kanaatinde olup, Dershaneler bir sebep değil, bir ihtiyaç sonrası ortaya çıkmıştır. İlçemizde ve ilimizde bunların ciddi sorunlarını yaşıyoruz. Normal okullarda verilen eğitimlerin çocuklarımız üzerinde ki gelişimi hepimizin malumudur. Orta ve düşük gelirli ailelerinde artık çok rahat öğrencilerini gönderdiği bir yer olan dershanelerin kapatılmasına şiddetle karşı çıkıyoruz. Üniversiteye gidecek öğrencilerin ders açıklarını en iyi kapattığı, Doğu ve batı illerinin eğitimde eşit bir şekilde yarışmasın da, kuşkusuz dershanelerin bunda büyük katkısını olmuştur, bunu asla inkâr edemeyiz. Ve ayrıca bugün dünyanın her yerinde dershanecilik ve buna benzer kurumların olduğunu bilerek neden böyle bir konu ile uğraşıldığını anlamakta güçlük çekiyoruz. Eğer bu birilerine karşı siyasi bir hesaplaşmaysa, bunu geleceğimizi teslim edeceğimiz çocuklarımız üzerinde yapılmaması ve bu kararın bir an önce geri çekilmesi en büyük temennimizdir” diyerek dershanelerin kapatılmasının yanlış olduğunu savundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.