BİR MAÇTAN DAHA FAZLASI

BİR MAÇTAN DAHA FAZLASI

 YORUM/GÜVEN ÇAĞLAYANGebzespor bir maç kazandığında şampiyonluk şarkıları söylüyor.  Puan kaybettiğinde lige o anda havlu atıyor, herkes...

 

YORUM/GÜVEN ÇAĞLAYAN

Gebzespor bir maç kazandığında şampiyonluk şarkıları söylüyor.  Puan kaybettiğinde lige o anda havlu atıyor, herkes karalar bağlıyor.

Olumlu gidişatta sevinçler, olumsuz gidişatta tepkiler aynı. Değişmiyor.

Bu grupta şampiyon belki de son maçın son düdüğüne kadar belli olmaz. Beylerbeyi Gebzespor’u yenip gitse de

Gebzespor’un kalan haftalarda en zor maçları yine iç sahada oynayacağı maçlardır. Bunlardan biri de hafta sonu oynayacağımız Beylerbeyi maçıdır. Rakipler Gebze’de kapalı savunma yapıp kontra ataklarla gol bulma mantalitesiyle sahaya çıkıyor. Genelde de başarılı oluyorlar.

Gebzespor’un 5-6 farkla kazanabileceği bir çok maç eşitlikle sonuçlanarak takım hedefinden saptı. Gebzespor’un topları çizgilerden kale direklerinden geri dönerken rakibin ezbere vurduğu toplar kalemize girdi. Yıllardır başarı nasip olmadı.

Bu hafta Beylerbeyi maçında da benzer bir tablo yaşanırsa artık bu işin içinde futbolun dışında bir olayın olduğunu düşünmeden edemeyeceğim. 

Gebze Alaettin Kurt stadının çimlerinde; kır pidesiyle ve damacana suyu ile maçlara çıkmış, yüreğini ortaya koymuş  ‘terinin son damlasını o çimlere akıtmış, futbolcuların alamadığı hakların belki de bir bedelini ödedik yıllardır.

Hak ve adalete inananlar için bu detay son derece önemsenmesi gereken bir detay olmalıdır.

İşin saha içi kısmında ise; Gebzespor Beylerbeyi’ni yenebilecek kalite ve tecrübeye sahip bir takım. Yeni transferleriyle daha güçlendi. Beylerbeyi kapanıp, önde presle ve kontra ataklarla Gebzespor’u mutlaka  zorlayacaktır. Burada en önemli nokta Gebzespor’un skor üstünlüğünü erken eline alması. Şampiyonluk ve başarı bu maçların kazanılmasından geçiyor. Bu maç sıradan bir maç değil. 

Puan tablosu ortada Beylerbeyi 2 puan önde ve ligin bitmesine 7 hafta var. 11 maçtır kaybetmeyen son 4 maçını kazanan, oldukça formda bir takım Beylerbeyi, prese dayalı futbolları, atağa çok çabuk çıkmaları en önemli özellikleri. Gebzespor tribünde ve saha içinde kontrolü elden bırakmamalı. Soğukkanlı ve sabırlı bir oyun Gebzespor için olmazsa olmaz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.