GTÜ Genç TEMA'da çifte ödül mutluluğu

GTÜ Genç TEMA'da çifte ödül mutluluğu

GTÜ Genç TEMA Topluluğu yıl içerisindeki faaliyetleri sonucunda TEMA Vakfı'ndan iki ayrı kategoride ödül almaya hak kazandı. TEMA Topluluğu'nu temsilen topluluk başkanı Berk Emre Engin, “Bir kişiye bile doğa sevgisini aşılayabiliyorsak ne mutlu bize ”dedi

Gebze Teknik Üniversitesi - GTÜ Genç TEMA Topluluğu, yıl içerisindeki faaliyetleri sonucunda TEMA Vakfı'ndan iki ayrı kategoride ödül almaya hak kazandı. 

tema-2.jpg

Topluluk TEMA Vakfı tarafından verilen Tuğba Erdoğan Umut Yeşert’EN'ler Ödülleri’nde Marmara Bölgesi’nde birincilik edindi.

tema-3.jpg

 


Hayrettin Karaca Gönüllülük Ödülleri’nde ise  “En iyi çıkış yapan” ikinci topluluk olarak, ödüllendirildi. GTÜ Genç TEMA Topluluğu, iki kategoride ödül almaya kazanan tek topluluk başarısını da edindi. Topluluğa ödülleri TEMA Vakfı tarafından çevrimiçi düzenlenen Genç TEMA Koordinasyon Toplantısı'nda takdim edildi.

 

DOĞAL VARLIKLARIMIZI KORUMA BİLİNCİ

 

tema-1.jpg

 

Toplantıya  GTÜ Genç TEMA Topluluğu'nu temsilen topluluk başkanı Berk Emre Engin ve başkan yardımcısı Gül Pınar Canik katılım sağladı. Başkan Engin burada yaptığı konuşmada topluluk olarak ülke topraklarımızı tehdit eden erozyon ve çölleşme tehlikesine atıfla doğal varlıklarımızı koruma bilincinde farkındalık yaratmaya çalıştıklarını söyledi. Engin şöyle devam etti:

 

BİR OLMAZSA İKİ OLMAZ

 

berk-emre-engin.jpg

 

“Kendimiz; belgesel izlenimleri, çeşitli atölyeler, eğitimler, sunum-tartışmalar ve söyleşiler ile bilgilenirken çevremizi de bilinçlendiriyoruz. TEMA Vakfı kurucularından Toprak Dedemiz Hayrettin Karaca'nın dediği gibi; ‘Bir rakamı çok önemli. Bir olmazsa, iki olmaz.’ Bir kişiye bile doğa sevgisini aşılayabiliyorsak ne mutlu bize.

 

YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR DEĞER GÖRDÜ

 

Yaptığımız çalışmaların değer görmesi ve sonucunda ödüller almamız bizleri çok mutlu etti. İki kategoride ödül almaya hak kazanan tek üniversite başarısına sahip olmamızı sağlayan topluluk üyelerimize teşekkür ederiz.   Bizlere desteklerini sunan başta rektör hocamız Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan olmak üzere SKS Daire Başkanımız Bülent Çetin  Bey ve topluluklardan sorumlu Yılmaz Sülek abimize şükranlarımızı sunarız.”

 

FARKLI YETENEKLERDEN FARKLI ÜRETİMLER

 

tema-4.jpg

 

GTÜ Genç TEMA Topluluğu olarak okulun bölümlerinin hepsinden üye barındırdıklarını kaydeden Engin bu şekilde farklı yeteneklerin bir araya geldiğini, Kendin Yap Atölyesi’nin herkesin ufkunu genişletip beğenisini aldığını söyledi.

tema-5.jpg

Atölyede kimyasal ve atık dönüşümü gibi konulara değindiklerini kaydeden Engin; ‘Artık iplerden anahtarlık, ayna çerçevesi ve macrome duvar süsleri’, ‘Kullanılmayan pantolon, tişört ve pet şişe ipliklerinden çantalar’, ‘Atıksız doğal diş macunları’ gibi üretimlerde bulunduklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.