Bir kenara not edin (3)

Bir kenara not edin (3)

 

 

Sevgili okurlar;

İki gündür yazdıklarım ve tespitlerim yüzünden, İbrahim Karaosmanoğlu’nun yeni dönem için AKP adayı olarak sözünü ettiği projeleri ne olur bir kenara not edin…

İşte 2014’ün programındaki projeler…

Hafif Raylı Sistem:Yarımca’dan başlayarak  Cengiz Topel Havaalanı’na, Uzuntarla’ya kadar  ulaşacak. Bir kısmı yer altından, bir kısmı D-100 üzerinden geçecek.

Tramvay:  İzmit’te Seka Park-Yahyakaptan-Otogar güzergahında 13 kilometrelik hatta çalışacak.

Banliyö tren: İstanbul-Ankara hattındaki YHT’nin yanı sıra İstanbul-Kocaeli-Sakarya hattında banliyö treni  çalışacak.

Toplu taşımada yenileme: Kamu ve özel sektör tarafından işletilen  karayolu toplu taşıma  ulaşım araçları  yenilenecek, kooperatifler dönüşüm programını sürdürecek.

Otoyol bağlantıları: Karadeniz Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu, Güney Marmara Otoyolu, İzmir Otoyolu ile  Bakanlıkla işbirliği yapılarak  ana arteller arasında bağlantı yolları yapılacak.

Deniz ulaşımı:  Raylı sisteme paralel olarak İzmit Körfezi’nde deniz ulaşımı yeniden yapılandırılacak. Mevcut deniz ulaşımı sistemi  rehabilite edilecek.

Tünel ve Köprülü Kavşaklar: İzmit Otogar, Köseköy, Gebze, Gölcük, Karamürsel  Sanayi Kavşağı Başiskele bölgelerinde  D-100 ve D-130 üzerinde yeni tünel ve köprülü kavşaklar yapılacak.

Yanyol ve Bağlantı Yolları:  D-100 ve D-130 karayollarının sıkışık bölümlerinde trafiği rahatlatacak yeni yanyol ve bağlantı yolları  yapılacak.

Eski İstanbul Yolu: Atıl durumda olan Eski İstanbul yolu duble yol haline getirilecek.

Transfer Merkezleri: Şehrin 5 noktasında  toplanma ve dağıtım işlevi görevi üstlenecek, şehir içi trafik yükünü azaltacak yeni raylı sistemlerle entegre  olacak toplanma merkezleri yapılacak.

Yaya ve bisiklet yolları: Kent içi yollar yenilecek. Yaya ve bisiklet yolları  arttırılacak. Doğudan batıya kesintisiz bisiklet yolu yapılacak.

Otoparklar: Ulaşım Master planında öngörülen yerleşim ve şehirleşme verilerine uygun şehiriçi otopark projelerine öne verilecek.

Fuar alanının dönüşümü: Kocaeli Fuarı alanı, önemli cazibe merkezlerinden biri haline getirilecek.

Kongre Merkezleri: İzmit, Gebze, Derince, Kartepe ve ihtiyaç duyulan diğer ilçelere kongre merkezleri inşa edilecek. Kocaeli, kongre turizminde cazibe merkezi olacak.

Nitelikli Ticaret Alanları: Sanayinin şehir dışına transferini takiben, şehir merkezlerinde boşalan alanlar nüfus ve ihtiyaçlar dikkate alınıp  nitelikli ticaret ve sosyal alanlara  dönüştürülecek. MİA projesi hayata geçirilecek.

Yeni konutlar:  Kent Konut aracılığı ile yeni sosyal konutların yapımı devam edecek.

Engelli ve yaşlı merkezleri: Engelli ve yaşlı vatandaşlar için sosyal yaşam merkezleri kurulacak.

 

 

(Sürecek) 

Bu yazı toplam 102 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi