Bir Karaman’a bak bir de Darıca’ya

Bir Karaman’a bak bir de Darıca’ya

  Darıca da son dönemde asayişsizlik arttı, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan konuyu TBMM’ye taşıdı. Türkkan konu ile ilgili İçişleri...

 

 

Darıca da son dönemde asayişsizlik arttı, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan konuyu TBMM’ye taşıdı. Türkkan konu ile ilgili İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Türkkan, Karaman’da 700 polis görev yaparken Darıca da ise 140 polisle güvenliğin sağlandığına dikkat çekti.

 

DARICA’DA ASAYİŞSİZLİK ARTTI


Yazılı soru önergesinde; Darıca da son dönemde asayişsizliğin kol gezdiğini, başta işyerleri olmak üzere hırsızlık ve gasp olaylarının arttığını belirten Türkkan, Karaman’dan örnek verdi. Yaklaşık 236 bin nüfuslu Karaman’da 700 polis görev yaparken, yaklaşık 153 bin nüfuslu Darıca’da görev yapan polis sayısı yalnızca 140’tır diyen Türkkan, Darıca Emniyeti’nin ilçeye yalnızca 7 araçla hizmet verdiğini önergesinde belirtti. MHP’li Türkkan, yazılı soru önergesinde Darıca’da son dönemde asayişsizliğin artış göstermesine neden olarak da Emniyet’in bu kadar az sayıda araçla hizmet vermesinin gösterildiğine işaret etti. 

 

İÇİŞLERİ BAKANI’NA SORULAR


Darıca’nın emniyeti ile ilgili İçişleri Bakanı’na 4 soru soran Lütfü Türkkan, Bakan’a Darıca’da son dönemde asayişsizliğin artmasının nedenleri konusunda Emniyet’in incelemesiyle nasıl bir sonuca ulaştığını sordu. Önergesinde Karaman’daki polis sayısını da örnek gösteren MHP’li vekil, neden Darıca’da bu kadar az polis görevlendirildiği konusunda da Bakan’dan  yanıt istedi.

 

DARICA’DA 140 POLİS 7 EMNİYET ARACI YETERLİ Mİ?

 


İçişleri Bakanı Güler’e yaklaşık 153 bin nüfuslu Darıca’da 140 polisin Emniyet’e ait 7 adet araçla görev yapması yeterli mi diye soran Türkkan, polis ve araç sayısının artırılmasının gündemde olup olmadığını, eğer artırılacaksa bu sayıların kaç olacağı sorusunu da önergesine ekledi. MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e Darıca’da asayişsizliğin önüne geçmek ve huzuru tesis etmek için ne gibi tedbirler alınmasının düşünüldüğünü de sordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.