“Bir çocuğun ihmal yüzünden ölümünün bile önemi yok!

“Bir çocuğun ihmal yüzünden ölümünün bile önemi yok!

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Başiskele’de çocuk parkı yakınındaki elektrik direkleri nedeniyle 6 yaşındaki çocuğun hayatını kaybetmesini TBMM gündemine taşıdı.

Başiskele’de çocuk parkı yakınındaki elektrik direkleri nedeniyle 6 yaşındaki çocuğun hayatını kaybetmesini TBMM gündemine taşıyan İYİ Parti Kocaeli M Lütfü Türkkan’a Enerji Bakanı Dönmez’den cevap: “Elektrik direklerinin orada bulunması YAYGIN bir uygulama.” Geçtiğimiz yılın aralık ayında Başiskele Mahmutpaşa Mahallesi’nde küçük bir çocuk elektrik direklerinin altında sıkışarak hayatını kaybetmiş, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan konuyu TBMM gündemine taşımıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e soru önergesi veren Türkkan’a 2 ay sonra Bakan’dan cevap geldi. Elektrik direklerinin yatırım çalışması için konulduğunu söyleyen Bakan, bunun yaygın bir uygulama olduğunu belirtti:

“İNSAN hayatı bu kadar ucuz mu?”

“Kocaeli İli Başiskele İlçesi Mahmutpaşa Mahallesi'nde önergeye konu elektrik direkleri projede kullanılmak üzere geçici süre ile konulmuş olup bu uygulama ilgili elektrik dağıtım şirketlerince yatırım çalışmalarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Öte yandan bahse konu direklerin kaldırılmasına ilişkin ilgili dağıtım şirketine yapılmış herhangi bir başvuru bulunmamakla birlikte söz konusu olayla ilgili adli makamlarca başlatılan soruşturma devam etmektedir” denildi. Bakan Dönmez’in cevabına İYİ Partili Türkkan’dan tepki gecikmedi. “Bu direklerin konulduğu yerin yakınında bir çocuk parkı bulunduğu belli olduğu halde, neden tedbir almadınız?” diye soran Türkkan, “İnsan hayatı sizin için bu kadar ucuz mu?” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Haber: Tuğçe YAKICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.