“Binalarının altından metro  güzergahı geçenler tedirgin!”

“Binalarının altından metro güzergahı geçenler tedirgin!”

Gebze'de 4 kişinin hayatını kaybettiği bina çökmesi faciası, DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu tarafından TBMM gündemine taşındı.

Gergerlioğlu, 2012 yapımı binanın çökmesinin ardında yedi yıldır bitirilemeyen Gebze-Darıca Metro Hattı inşaatının neden olduğu zemin sıkıntısının yattığını iddia etti. Vekil, metro güzergahındaki tüm yapıların risk altında olduğunu ve faciadan sonra Darıca ve Gebze'de beş binanın daha çatlaklar nedeniyle boşaltıldığını belirtti.

Gergerlioğlu, ayrıca Gebze Belediyesi'ni Sayıştay Raporu'nu göstererek denetim eksikliği ve ruhsatsız bina iddialarıyla eleştirdi. Ulaştırma Bakanlığı'nın ise yaşananlar sonrası açıklama yapmak yerine, konuyu haberleştiren gazetecinin paylaşımına erişim engeli getirmesine sert tepki gösterdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise iddialara karşı çıkarak, "Metro inşaatı biteli iki yıl oldu, metroda hiçbir deformasyon yok" açıklamasını yaptı. Uraloğlu, çökme nedeninin eski dere yatağı, yeraltı suyu seviyesi ve deprem riski gibi çok yönlü faktörlerle incelendiğini, soruşturma sonuçlanmadan kimseyi suçlamanın doğru olmadığını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.