Bin 90 kişiye hasta refakatçi eğitimi verildi

Bin 90 kişiye hasta refakatçi eğitimi verildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yatalak ve bakıma muhtaç hasta yakınlarına konusunda eğitimli ve deneyimli hemşireler tarafından ‘Hasta Refakatçi Eğitimi” hizmeti sundu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yatalak ve bakıma muhtaç hasta yakınlarına konusunda eğitimli ve deneyimli hemşireler tarafından ‘Hasta Refakatçi Eğitimi” hizmeti sundu. Teorik eğitimlerin ardından uygulamalı olarak vatandaşların kendi evlerinde verilen hizmetten 2021 yılında 1090 kişi yararlandı.

 

2020 YILINDA BAŞLATILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çeşitli rahatsızlıklardan dolayı yatağa bağımlı olarak hayatına devam ve bakıma muhtaç olan hastalar ve hasta yakınları için 2020 yılında yeni bir hizmet başlattı. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü’nce hasta refakatçilerine deneyimli eğitim hemşireleri tarafından ‘Hasta Refakatçi Eğitimi’ verildi. Teorik ve uygulamalı olarak 2 etapta verilen eğitimler 3 Haziran 2020 tarihi itibariyle başladı.

 

1090 KİŞİYE EĞİTİM

Eğitimlerde yatak yaralarının engellenmesi, hastanın temizlik ihtiyaçları, cilt bakımı, hastaların beslenme ve ilaç kullanımı, fiziksel egzersizler ve psikolojik destek konularında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca yatağa bağımlı hasta bakımı uygulamalı olarak refakatçilere gösterildi. 2021 yılında verilen eğitimlerden 1090 kişi faydalandı.

 

egitim-2-021.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.