BİLKAR’dan Hanak’a kitap desteği Cengiz Badem anısına

BİLKAR’dan Hanak’a kitap desteği Cengiz Badem anısına

BİLKAR, Ardahan Hanak Belediyesi Şair Mahzuni Halk Kütüphanesi için eğitimci Murat Kaya tarafından başlatılan kitap kampanyasına kooperatifin kapanmasının önüne geçen eski başkan Eğitimci Cengiz Badem anısına katılıyor

1998 yılında kurulan, Gebze Eskiçarşı’da lokal şeklinde faaliyet gösteren BİLKAR, 2006 yılında eğitimci merhum Cengiz Badem’in o sürece olağanüstü bir kongre ile müdahil olmasının ardından kapanmanın eşiğinden döndü.

YEDİNCİ ÖLÜM YILDÖNÜMÜ

 

badem-(1).jpg

BİLKAR’ın bugünkü konumuna gelmesinde büyük katkısı olan Cengiz Badem, 1 – 1.5 yıl kadar süre başkanlık görevini sürdürdü. Kansere yakalanınca görevi bırakan Cengiz Badem, 03 Mart 2014’te hayata gözlerini yumarken ölümünün yedinci yıldönümünde, pandemi koşullarının getirisiyle buruk bir şekilde anıldı.

GEBZE’DE EMEKLİ OLDU

Ardahan’ın Hanak İlçesi eşrafından olan Kars Cilavuz Köy Enstitüsü mezunu Cengiz Badem mesleğini bir süre memleketinde de sürdürdü. Gebze’deki görev yılları sonrası emeklilik hakkını edinen Badem bundan sonraki yaşamını da Gebze’de devam ettirdi.

31 MART’A KADAR SÜRECEK

 

cengiz-badem-3.jpg

BİLKAR’ın destekçilerinden eğitimci Murat Kaya bir süre önce şahsı adına Ardahan Hanak Belediyesi Şair Mahzuni Halk Kütüphanesi için kitap kampanyası başlattı.  BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli kampanyayı kooperatif olarak ölümünün yedinci yıl dönümünde saygıyla andıkları Cengiz Badem anısına desteklediklerini belirtip bağışta bulunmak isteyenlerin 31 Mart tarihine kadar kitaplarını BİLKAR’a da teslim edebileceklerini söyledi.

 

ONLARIN AYAK İZLERİNE BASIYORUZ

BİLKAR’ın, ‘Halktan yana kültü sanat için’ çıktığı yolda mücadelesini sürdürdüğünü kaydeden Başkan Dikkatli; Cengiz Badem ile birlikte BİLKAR’a bugüne kadar büyük emek ve destekleri olan ancak geçtiğimiz yıllarda kaybettiğimiz İbrahim Çeşmecioğlu, Cemal Balcı, Hamit Erdağı, Ragıp Demirkol, Salman Işık, Kenan Gök, Fikret Ocak, İsmail Kadı ve Özlem Polat’ı kalplerinde yaşattıklarını kaydedip, “Onların ayak izlerine basıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.