BİLKAR, kadına şiddeti perdeye taşıdı

BİLKAR, kadına şiddeti perdeye taşıdı

  Gebze’nin önde gelen kültür-sanat ve sivil toplum kuruluşlarından biri olan BİLKAR (Bilim Sanat Kooperatifi), son dönemdeki önemli sorunlardan...

 

 

Gebze’nin önde gelen kültür-sanat ve sivil toplum kuruluşlarından biri olan BİLKAR (Bilim Sanat Kooperatifi), son dönemdeki önemli sorunlardan birini kadına şiddet olgusunu sergilediği tiyatro oyunuyla perdeye taşıdı.

 

 

 

Kadına uygulanan şiddetin her geçen gün katlanarak arttığı ülkemizde kadının yaşadı şiddeti gözler önüne sermek ve şiddete karşı duyarlılık oluşturmak amacıyla BİLKAR Tiyatro topluluğu önceki akşam muhteşem bir tiyatro oyunu sergeledi. Yönetmenliğini Abbas Kırçıl’ın yaptığı, Tiyatrocu Derya Ağdaş, Emek Nalbant ve Hülya Meletli’nin oynadığı ve gazetemiz yazarlarından Halil Yeni’nin de yazınsal anlamda katkı sunduğu tiyatro gösterimi önceki akşam Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde sergilendi. Oyuncular göstermiş olduğu performansla izleyenlerden tam not alırken, günlük yaşamda kadınların yaşadığı şiddet ve sorunları çok başarılı bir şekilde irdelediler. BİLKAR Yönetim Kurulu başkanı Serdar Dikkatli, etkinliklerin devam edeceğini ve güncel konuların kültür sanat yoluyla Gebze halkına sunmaya devam edeceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.