BİLKAR Edebiyat Atölyesi Devrim Koçak’ı ağırlıyor

BİLKAR Edebiyat Atölyesi Devrim Koçak’ı ağırlıyor

BİLKAR Edebiyat Atölyesi, Nergis Hanım Hakkında Bazı Şeyler adlı kitabın yazarı Devrim Koçak’ı 10 Aralık Cumartesi günü saat 17.00’de, BİLKAR’da ağırlayacak

 

BİLKAR Edebiyat Atölyesi, Nergis Hanım Hakkında Bazı Şeyler adlı kitabın yazarı Devrim Koçak’ı 10 Aralık Cumartesi günü saat 17.00’de, BİLKAR’da ağırlayacak.

2021 Everest İlk Roman Ödülü’nün sahibi Devrim Koçak, Nergis Hanım Hakkında Bazı Şeyler ile edebiyat dünyasına sağlam bir adım atıyor. Koçak, rastlantılar sonucu yolları kesişen ya da kesişemeyen Cemal, Hatice ve Nergis Hanım’ın yaşamlarına bizi ortak ederken ustaca kurgusu, sarıp sarmalayan dramatik yapısı ve anlatımıyla kendinden söz ettirecek güçlü bir romanla çıkıyor okurun karşısına.” (Alıntı: dr.com.tr)

BİLKAR’ın Hacı Halil Mahallesi, İsmetpaşa Caddesi, Beşiroğlu Altın Han, birinci kattaki yerinde gerçekleşecek söyleşi tüm edebiyatseverlere ve halka açık olacak.  

**

20 ARALIK’TA LATİFE TEKİN’İN DİRMİT…

 

BİLKAR; aralık ayının tiyatro etkinliğinde bu sefer İstanbul, Şişli’den Tiyatro Hemhâl’i “Sevgili Arsız Ölüm – Dirmit” adlı tek kişilik oyunla ağırlıyor. Latife Tekin’in Dirmit adlı eserinden sahneye uyarlanan oyun 20 Aralık Salı günü akşamı 19.30’da Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

2018 yılında Direklerarası Tiyatro Ödülleri’nde “Tek kişilik prodüksiyon”; Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri’nde “Üstün Akmen Genç Oyuncu Ödülü”; Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Ödülleri’nde ve Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri’nde  “Yılın kadın oyuncusu” ödüllerine sahip tek kişilik oyunda Dirmit’i Nezaket Erden canlandırıyor. Yönetmen koltuğunda Hakan Emre Ünal’ın yer aldığı oyunun hikâyesi özetle şöyle:

“Köyden şehre göç eden kalabalık bir ailenin şehirle mücadelesini ailenin en küçük kızı Dirmit'in gözünden dinliyoruz. Sıkıştıkları tek odalı evde, şehre tutunma mücadelesinde hepsi kendilerince bir yol tutturuyor. Dirmit kız ise durmak bilmeyen merakı ve direnme gücü sayesinde karşısına çıkan zorluklarla baş etmenin türlü yollarını buluyor. Onu şehirden korumaya çalışan annesi Atiye, babası Huvat ve abileri Dirmit'in türlü yollarından huylanıyor, ona adet ve geleneklerin rehberliğinde türlü engeller koyuyorlar. Ama Dirmit durur mu, durmuyor!” Hakan Emre Ünal- Nezaket Erden (Alıntı: tiyatrolar.com.tr)

 

Tiyatro etkinliği için biletler oyun gününe kadar BİLKAR’ın Hacı Halil Mahallesi, İsmetpaşa Caddesi, Beşiroğlu Altın Han, 1’nci kattaki yerinden,

Oyun günü ve saati civarında Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi lobisinde kurulacak masadan temin edilebilir.

Rezervasyon için; 0533 - 719 85 42 numaralı telefona başvurulabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.