Bilişim Vadisi "Hackathon" yarışmasına ev sahipliği yaptı

Bilişim Vadisi "Hackathon" yarışmasına ev sahipliği yaptı

Türkiye Açık Kaynak Platformunca, teknoloji ve inovasyon üssü Bilişim Vadisi'nde "blokzincir, NFT ve metaverse" alanlarında 36 saat kesintisiz süren Hackathon yarışması düzenlendi.

Bilişim Vadisinden yapılan açıklamaya göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde, Bilişim Vadisi ve TÜBİTAK TÜSSİDE ortaklığında kurulan platform tarafından açık kaynakla geliştirilen fikirlerin sayısını artırmak, farkındalık oluşturmak ve stratejik sektörlerde teknoloji gelişimini sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmaya 41 takımda 112 geliştirici katıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla 13 Mayıs'ta Bilişim Vadisi Kongre Merkezi'nde başlayan yarışmada katılımcılar en iyi projeyi geliştirmek için kıyasıya yarışa girdi. Yarışmanın yapıldığı alanda takımlarla tek tek sohbet eden Varank, projeler hakkında bilgi aldı. Yarışmanın özgün proje kategorisindeki birincilik ödülü, Bakan Varank'ın talimatıyla 75 binden 100 bin liraya çıkarıldı.

 

PROJE GELİŞTİRMELERİ İSTENDİ

Hackathon'da yarışmacı takımlardan, blokzincir teknolojisiyle özellikle finans teknolojileri, sürdürülebilir enerji, mobilite, tedarik zinciri yönetimi, NFT, metaverse, sertifikasyon ve veri güvenliği alanlarında proje geliştirmeleri istendi. Birkaç saatlik uyku molalarıyla kesintisiz 36 saat sürdürülen yarışmada katılımcılara her türlü eğitim, mentorlük ve altyapı desteği de verildi. Alanında uzman eğitimci, akademisyen, yazılımcı, girişimci, iş insanı ve sektör yöneticilerinin yer aldığı 15 mentör ile 12 jürinin görev aldığı yarışma sonunda özgün proje kategorisinde "Medipol Blockchain Community A" birinci, "Notus Network" ikinci ve "O.M.S." takımı üçüncü oldu. Vaka analizi kategorisinde ise "42 Core" birincilik, "ft_bestof42" ikincilik, "ft_blockchain" takımı üçüncülük elde etti.

 

“BİRAZ YOL GÖSTERMEK İSTİYORUZ”

Dereceye giren takımlara ödülleri Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu tarafından dün düzenlenen törenle verildi. Burada konuşan İbrahimcioğlu, "Buraya katılan 112 geliştirici ve 41 takımın her birini bir girişim firması olarak görüyoruz. Bizim karşımızda 41 yeni teknoloji firması var." ifadesini kullandı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Açık Kaynak Platformu Yöneticisi Sertaç Yerlikaya ise son günlerin en popüler konularından blokzincir, NFT ve metaverse alanında farkındalığı artırmak istediklerini belirterek, "Bu işin teknolojisi nedir, ne gibi faydalar sağlar, bize Türkiye olarak ne gibi açılımlar yapar? Onları ortaya koymak, yarışmacılar ve jüri aracılığıyla bu konuları tartışmak ve bu alanda çalışmak isteyenlere biraz yol göstermek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

 

KATILIMCILAR 36 SAATTE GELİŞTİRDİKLERİ PROJELERİ ANLATTI

Özgün proje kategorisinde birinci olarak 100 bin liralık ödülü alan "Medipol Blockchain Community A"nın takım lideri Berkay Ermiş, soğuk tedarik zinciri, nesnelerin interneti ve blokzincirin entegrasyonuyla ilgili proje geliştirdiklerini belirterek, "Uygulamanın tamamını 36 saatte burada gerçekleştirdik. Başarabildiğimizi ve bir ürünü en sonunda ortaya çıkartabileceğimizi de gördük. 41 takımla yarıştık, rekabet zorlayıcıydı. Toplamda 3-4 saat uyudum, çok zorlayıcıydı ama güzeldi” ifadelerini kullandı.

 

Haber: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.