Bilim insanları Dilovası'nı inceledi

Bilim insanları Dilovası'nı inceledi

 Kocaeli Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Onur Hamzaoğlu ve ekibi ile Uludağ Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı...

 

Kocaeli Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Onur Hamzaoğlu ve ekibi ile Uludağ Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı ve beraberindekiler Dilovası’ndaki sanayileşmenin durumunu, çevre kirliliğinin boyutlarını, çarpık sanayileşme ve kentleşmeyi yerinde incelemek ve araştırmak üzere Dilovası’nda incelemelerde bulundular.

Sanayicilerin ürettikleri mamuller hakkında bilgi isteyen halk sağlığı görevlilerine konu hakkında bilgilendiren DİKOP üyesi Nizamettin Karadağ ve Çevreci İsmail Demir, “Çeşitli radyoaktif cihazların radyasyonlarının dışarı sızmasını önlemesi için yapılan kurşun ve benzeri izolasyon malzemelerinin tahrip olmalarına ve o metallerin dışarıya radyoaktif sızıntı yaptıkları bilinmesine rağmen söz konusu sanayicilerin bu konuda önlem almadıklarına tanık olduklarını” belirttiler.

KÖMÜRCÜLER OSB VE ÇÖP ALANI İNCELENDİ

 

Aynı ekip Dilovası’nın hemen kuzeyinde bulunan İzaydaş Çöp depolama alanını Kömürcüler OSB’nin incelediler. Yapılan gözlemlemede alanın kanunların belirttiği sınırlar dışında oluştuğu adeta kentle iç içe olduğu ve kentte insan sağlığını ciddi bir şekilde tehdit ettiğini belirttiler. Söz konusu bilim adamları yerleşim alanı ile iç içe olan böylesi bir tesiste ne kadar önlem alırsanız alın insan sağlığının ciddi bir şekilde zarar göreceği şeklinde görüş ifade ettiler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.