Bilgiyi batırdıkları belediyelerden aldık

Bilgiyi batırdıkları belediyelerden aldık

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, belediyelerin borçlarına dair yaptığı yeni açıklamada hiçbir başkanın, ‘Ben yapmadım o yaptı’ deme hakkının olmadığını belirtip, “Bilgiyi batırdıkları belediyelerden aldık” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerini 15 yıldır yöneten AKP’de Belediyelerin açıklanan borçları sonrası eski Başkanlar’dan ilginç açıklamalar geldi. Eski Başkanların açıklamaları sonrasında konuya ilişkin yeni açıklama yapan CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, ‘Ben yapmadım o yaptı’ anlayışının çok ucuz olduğunu belirterek, “Bu borç bilgilerini borçla batırdıkları Belediyelerden aldık, kimse bu rakamları uydurmuyor. Kalkıp, ‘şu hizmeti yaptım, vatandaşa şu kolaylığı sağladım’ diyemiyorlar. Ne diyorlar; Benim borcum değil, efendim SGK borçları, borçları şişirmişler, borç getirsinler öderim.’ 

Öncelikle bu bahaneleri sıralayan eski başkanlara tekrar hatırlatmak ve yeni bilgileri kamuoyu ile paylaşmak istediğini kaydeden Akar şöyle devam etti:

‘DEVLET ÖDER’ DİYEMEZSİNİZ

Nasılsa devlet öder diyen Gebze eski Başkanı Köşker Bey bu ülke de 82 milyon vatandaş Devlete olan borcunu öderken siz kalkıp Devlet öder diyemezsiniz. 
Yeni Gebze Belediye Başkanı da sizin nasıl Gebze Belediyesi’ni batırdığınızı kamuoyu ile gelir gelmez paylaşmadı mı? ‘Tasarruf edeceğiz’ demedi mi? Ağustos ayında geçen 4 ay sonunda ‘67 Milyonluk borç ödedik’ demedi mi? Şimdi kalkıp Köşker yeni başkan Zinnur Büyükgöz’ün açıklamalarına olsa gerek, ‘Hayali Söylemler boş verin’ diyebiliyor.
O ARAZİLERİ İADE ETSİN!
Bir diğeri  Çayırova eski Başkanı Şevki Demirci Bey diyor ki’ Borç getirsinler öderim, belediyenin kasasın da para dolu.. Tek borçsuz Belediye Çayırova, 25 kuruş borcumuz yok…’ Şimdi kamuoyu ile Belediyenin kasasından çıkanı paylaşmak istiyorum. Bu da yine belediyeden talebimiz sonrası borcun nasıl olduğunu göstermektedir. Ama madem eski başkan ‘25 kuruş dahi borcumuz yok getirsinler öderim’ diyor. Artık Başkanlığı dönemde kayırdığı akraba, dost ne varsa sattığı arazi, arsa ki bunları artık Türkiye biliyor… İade edip borcu da öder diye düşünüyorum.

ŞİŞİRMİŞLER VERGİCİLER 

Diğer eski Başkanların da ‘vergi, SGK, ben değil o yaptı’ dediğini görüyoruz. Ama evet Kocaeli’nin en küçük İlçelerinde olan hizmetin uğramadığı bir Dilovası’nın borcunu nasıl şişirdiğini kamuoyu da görmüş oluyor. Gölcük’de borcun az oluşu evet olması gerekendir, ancak hizmet var mıdır? Vatandaşa neler sunulmuştur? Bu Gölcük’de yaşayan vatandaşlarımızın takdiridir. Ancak gerçek olan bir şey var ki Gebze Belediyesi borçta ve kiralanan araçlarda ilçelerimiz içerisinde rakipsizken Gölcük Belediyesi de hem borç olarak en az borçlu ve kiralık aracın bulunmaması ile AKP’li iki Belediyenin durumunu ortaya koymaktadır.
KİRALIK ARAÇLAR NE OLACAK
Eski Başkanların açıklamaları sonrası kimin tasarruf ettiği, yine kimlerin saltanat sürdüğünü sadece 1 yılda kiraladıkları binek araçları rakamları ve ödediği tutarlarla kamuoyunun bilgine sunmak istiyorum.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesini daha önce kamuoyu ile paylaşmıştım. Ancak hatırlatmak istiyorum. 2013 yılında Büyükşehir Belediyesi 256 Binek araca 3 Milyon TL öderken 2018 yılında 449 Binek araca 9 Milyon 168 Bin TL ödüyor.
YİNE GEBZE YİNE GÖLCÜK 
İlçe Belediyelerine baktığımızda yine İlçeler de borç rekorunu elinde bulunduran Gebze Belediyesi ve Köşker Bey kiralık araç saltanatında da birinciliği elinden bırakmıyor. Gebze Belediyesi 81 binek araca yıllık 1,5  Milyon TL ödeme yapmış. Gölcük Belediyesi ise yine kiralık aracı olmayan tek ilçe belediyesi olarak görünüyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.